skip to Main Content

Kan jeg bliver pilot med Cerebral Parese?

Q: Jeg har virkelig altid brændt for luftfarten og fly. Men desværre blev jeg født med Cerebral Parese. Men er der måske en lille mulighed for at se skyerne fra cockpittet alligevel. Kan jeg godt tage til flyvemedicinsk klink og se om jeg f.eks består den?

A: Du har, mig bekendt, altid mulighed for at tage til Flyvemedicinsk Klinik. Generelt ved medicinske spørgsmål er det vanskeligt for mig som pilot og ikke flyvemediciner at skulle vurdere, hvorvidt du er i stand til at blive godkendt en Flyvemedicinsk Undersøgelse eller ikke.

Bemærk dog, der findes to typer undersøgelser: Medical Class 1 (som professionelle piloter har, hvori der medicinsk gives lov til at flyve med betalende passagerer), og Medical Class 2 (der giver medicinsk tilladelse til at flyve “for sjov”i sin fritid). Der er stor forskel på kravene til de to, hvorfor også det er muligt, du ikke kan opnå Class 1, men “kun” Class 2.

Jeg vil kraftigt anbefale dig at kontakte Georg Aagaard, som Rigshospitalet henviser til ved Flyvemedicinske Spørgsmål: http://www.aerodoc.dk

Der er et nyt regelsæt på vej med endnu mindre medicinske krav for privatpiloter, men dette er jeg ikke godt nok informeret om til, jeg kan forklare dig om det. Jeg er dog ikke i tvivl om, Georg Aagaard har mere information om dette også.

På vegne af spørg piloten og med venlig hilsen

Søren Jakobsen

Kommentarer

kommentarer

This Post Has One Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top