skip to Main Content

Spørg Piloten indgår samarbejde med Flyvebranchens Personale Union (FPU)

Til dem der er nye i branchen, kan vi indledningsvis oplyse, at FPU har organiseret flyvende personel siden 1970, og at FPU er Danmarks største fagforening for piloter og kabineansatte. Lige nu og her betyder samarbejdet mellem FPU og Spørg Piloten, at FPUs medlemmer får adgang til en rabat, når det kommer til coaching og køb i webshoppen. Dernæst vil Spørg Piloten i den kommende tid arbejde tæt sammen med FPU om ideer og tiltag, der kan komme piloter til gavn.

Uanset om du er medlem af FPU eller ej, vil du dog fortsat kunne finde gode råd og svar fra Spørg Piloten. Der sker nemlig ikke ændringer til at spørgsmål og svar på www.spoerg-piloten.dk fortsat er gratis at tilgå og uden reklamer.  Ligeledes satser vi på fortsat at kunne tilføje indhold til vores youtube kanal.

Alle uanset medlemskab af FPU kan endvidere booke personlig coaching helt som før. I fremtiden kan der blive tale om, at Spørg Piloten deltager i videreudvikling og afholdelse af FPUs eksisterende workshops, eller andre nye FPU tiltag, som afholdes eksklusivt i FPU regi.

Der er særligt tre områder, som vi håber, at samarbejdet med FPU kan gøre noget stærkt for:

Ærlig fremstilling af branchen

Igennem tiden har vi mødt mange nyuddannede piloter, som er gået ind til projekt pilot med forventninger, der viser sig ikke at være realistiske. Det kan der være mange grunde til. Der vil nok altid være personer, der kaster sig ud i projektet uden at undersøge forholdene i branchen, eller som gør det uanset hvad de læser/ hører. Det er dog vort indtryk, at langt de fleste gør et forsøg på at sætte sig ind branchen. Udfordringen kan dog være, at det kan være svært at få et overblik og gennemskue branchen. Ved at samarbejde med FPU om en ærlig fremstilling af branchen håber vi, at kunne nå ud til endnu flere end vi gør i dag. FPU tilbyder allerede personer, der overvejer branchen at komme til informationsmøder hos FPU, hvor man gratis kan stille spørgsmål og høre om branchen.  Sådanne informationsmøder handler i bund og grund om at undgå at oversælge branchen men i stedet sørge for, at den der overvejer branchen får et realistisk grundlag at tage beslutninger på. Både Spørg Piloten og FPU ønsker at fremstille branchen, som den er på godt og ondt. Derfor giver samarbejdet med FPU på dette punkt helt sig selv.

Hjælpe piloter i job

Under Covid 19 gjorde Spørg Piloten sig mange erfaringer med at hjælpe nyuddannede piloter i job ved at trække på de folk på teamet, som har arbejdet med rekruttering af piloter, og indsigt i hvordan man udvikler sig og holder modet oppe. I tillæg til personlig coaching oprettede vi netværksgrupper for piloter. Dette viste sig at være en stor succes og netværksgrupperne blev med tiden opløst, da det lykkedes alle at komme i job. Flyveskolerne er gode til at uddanne eleverne til at flyve, men mange får sig en overraskelse, når de skal i gang med jobsøgningen. Vi ser det som en vigtig opgave, at hjælpe dem som ønsker sparring. Det at komme i job som pilot kan nemlig være svært. FPU har med deres jobansøgningskursus taget hul på første halvdel af udfordringen. For man skal selvfølgelig være i stand til at få muligheden for at komme til jobsamtale. Men for at gå hele vejen handler det om at være så skarp som muligt, og vide hvad man går ind til. Det er ligeledes vigtigt, at man kan håndtere nerverne og bevare fokus, samt at man har trænet de relevante ting, så præstationen på dagen kan være i top. Vi møder mange, der har den indstilling, at de bare skal være dem selv, når de går til assessment. Det er selvfølgelig vigtigt, at man er loyal overfor den man er, men der ligger ofte et forberedende arbejde for at blive blandt de udvalgte. Det kan være marginaler og de små fif, samt hvordan man præsenterer sig selv, der er afgørende. Vi håber, at vi sammen med FPU kan være med til at piloter i fremtiden kommer til at stå stærkere i forhold til at lande jobbet.

Sætte fokus på det mentale – og give piloter værktøjer til at blive stærkere

Særligt René Krieger Christensen (tidligere elitesportsudøver, forfatter, og kendt fra vild med dans) og Freddy Gleisner (+30 års erfaring som TEAM DANMARK mental træner) er med til at sørge for, at præstations psykologien og den værktøjskasse elitesportsfolk kan trække på, er noget vi hos Spørg Piloten kan give videre til piloter. Den viden føler vi er vigtig, når man gerne vil nå et mål. På mange områder er elitesportsudøveren og piloten i samme båd. Der er udfordringer, der er ens for begge for eksempel det med, at man skal præstere på tidspunkter man ikke selv vælger, at man gerne hele tiden skal udvikle sig og undgå at begå fejl. Et andet aspekt indenfor det mentale, som vi håber at kunne sætte fokus på, er hvor svært det kan være at bede om hjælp. Det kan for eksempel være i forhold til, at man som nyuddannet pilot er ved at miste modet/ troen på at projekt pilot skal lykkedes. Eller at man som erfaren pilot mister jobbet, hvad enten det skyldes tab af medical, at man bliver fyret eller andre årsager. Det er ikke altid lige nemt at fokusere på løsninger, og her vil vi gerne være en samarbejdspartner. Vi har sammen med Freddy Gleisner udviklet et kompendie med lydfiler specifikt til piloter, der ønsker at blive stærkere mentalt, og dette er et godt eksempel på, hvordan luftfarten også kan læse af andre brancher.

I bund og grund håber vi, at samarbejdet kan blive til gavn for både dem, som allerede er del af branchen, men i lige så høj grad for fremtidens piloter. Vi er vel vidende om, at mange kan have brug for hjælp, og vi er klar til at trække i arbejdstøjet.

Happy landings

Spørg Piloten

Kommentarer

kommentarer

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top