skip to Main Content

Når man er blevet certificeret pilot og har adgang til eget fly, kan man så selv flyve udenrigs? Altså f.eks. flyve til sverige og tilbage på samme dag?

Q: Når man er blevet certificeret pilot og har adgang til eget fly, kan man så selv flyve udenrigs? Altså f.eks. flyve til sverige og tilbage på samme dag?

A: Såfremt du har certifikaterne (og økonomien) i orden er det ikke noget problem at flyve udenlands i eget fly. Forudsat at du har certifikat kan du leje et mindre propelfly til din tur hos feks Ikaros i Roskilde. Det helt små fly (c-172 f.eks) koster små 2000 DKK i timen at leje, men skal du have råderet over flyet skal du ofte regne med en minimumspris på ca 4 timers leje per 24 timer  -dvs minimum 8000 DKK. Flyver du til Sverige ud og hjem samme dag, kan det være at du “bare” skal betale for den tid du bruger (flyver) uden ovenstående minimumspris, men det beror nok på hvor hurtigt du er retur igen og hvor mange timer din tur tager. Typisk er der ikke avancerede systemer i de mindre fly. Dermed kan du nemt være begrænset i forhold til vejret – specielt i forhold til isning, hvilket om vinteren tit sætter en stopper for flyvning med et mindre fly. Skal du flyve lidt mere avancerede fly skal du som pilot regne måske ud og have en typerating og så løber det hurtigt op i et niveau, hvor man som (normal) privatperson ikke rigtig kan følge med. En typerating skal vedligeholdes årligt og bare at erhverve sig den koster tit 150.000- 200.000 DKK. Jeg kender ikke nogen steder hvor man kan leje sig til et jetfly, så du er nok ude i at skulle købe en andel eller dit eget fly. Du kan selvfølgelig også bare chartre et lille jetfly, men det koster typisk 15- 20.000 DKK i timen og dertil kan der komme en række ekstra tillæg alt efter hvor og hvornår du vil flyve. At chartre eget fly, kan hurtigt blive en dyr fornøjelse – men har du økonomien i orden, så er der meget få begrænsninger 😉

Jeg håber dette svarede på dit spørgsmål, du skal være velkommen til at skrive igen!

På vegne af spørg piloten og med venlig hilsen

Søren

Kommentarer

kommentarer

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top