skip to Main Content

Kan man flyve til Samsø fra København og hvis ja, hvad vil det koste?

Q: Kan man flyve til Samsø fra København og hvis ja, hvad vil det koste?

A: Det korte svar er – ja det kan man godt 🙂 Prisen vil nok ligge mellem 3.000- 10.000 DKK, læs herunder hvorfor.

Når det er sagt, så har det sin pris såfremt du skal chartre et fly til at flyve dig f.eks. fra Roskilde (Tune) til Samsø. Umiddelbart vil jeg tro at firmaet Copenhagen Air Taxi (CAT) vil kunne løse opgaven. Firmaet Ikaros i Roskilde har tidligere tilbudt taxa flyvning, men det er min opfattelse at de ikke udbyder denne service i skrivende stund. Jeg mener at CAT driver et par ruter – tidligere har de i hvert fald fløjet til Anholt og Læsø, så de har nok flyene til at kunne tilbyde dig en taxa tur.
Screen Shot 2016-08-20 at 12.11.48
Såfremt jeg selv skulle flyve turen med mine venner og familie (i f.eks. en Cessna 172) vil jeg tro turen vil løbe op i ca 3000 DKK t/r inkl afgivter. Ret ofte er udfordringen dog at det firma jeg vil leje flyet at (f.eks. Ikaros) helst ser at Deres udlejnings fly er så produktive som muligt. Derfor er det langt fra sikkert, at jeg kan få råderet over flyet med mindre jeg betaler for f.eks. 3 timers forbrug per dag. Skal jeg det vil en overnatning på Samsø løbe op i 6 timer á ca 1500 DKK i timen – så gør det lige pludselig lidt ondt. Prisen Copenhagen Air Taxi vil kræve vil nok tage udgangspunkt i at flyet IKKE venter på dig, så i princippet skal du betale for at flyet flyver til til Samsø, retur til Roskilde og så når du skal hentes fra Roskilde retur igen. Alternativt vil der nok på samme måde som jeg skal betale for at have råderet over flyet, være et ikke ubetydeligt “ventegebyr” for at piloten venter på dig – jeg vil tro at en chartertur dermed hurtigt løber op i omkring 10.000 DKK.
Mange nyuddannede piloter (der har rettighed til at flyve små fly, det er nemlig langt fra alle) vil nok være meget begejstret for udsigten til at få en flyvetur med dig og evt. dele udgiften med dig. Desværre vil jeg eller mine kollegaer ikke kunne hjælpe dig, da en sådan tur vil blive betegnet som sort taxaflyvning.
Det er lidt en gråzone, men reglerne som jeg forstår dem giver mig mulighed for at flyve privat med venner og familie. Kommerciel flyvning, hvilket det vil være da vi to ikke kender hinanden, er reguleret af en række regler og forudsætninger. En forudsætning er, at man skal have et “AOC” (Airline Operating Certificate) og det er ikke en rettighed vi piloter kan opnå, men en rettighed som f.eks. Copenhagen Air Taxi har opnået.
Som sagt kan konsekvensen af sort taxi flyvning betyde mistet certifikat for piloten og jeg kender ingen der vil løbe den risiko. Derfor er Copenhagen Air Taxi, den eneste mulighed jeg mener du reelt har, med mindre du kender en pilot i din omgangskreds.
Jeg håber dette svarede på dit spørgsmål, du skal være velkommen til at skrive igen!
På vegne af spørg piloten og med venlig hilsen
Søren

Kommentarer

kommentarer

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top