skip to Main Content

Kan man blive pilot hvis man er farveblind?

Q: Jeg kunne godt tænke mig at blive pilot, men jeg er bange for at jeg ikke kan pga jeg er farveblind. Jeg har snakket med en pilot, fortalt ham at hvordan flyet fungere. Han sagde, at jeg godt kunne flyve, men jeg skal bare have uddannelsen. Jeg har prøvet simulators, og det gik godt nok. Der er 5 år til at jeg kan begynde på uddannelsen. Men skal bare vide om jeg kan blive pilot, med farveblindhed, ham piloten vidste det ikke. 

A: Noget af det første man gennemgår, når man vil erhverve sig et certifikat til en flyvemaskine, er en medicinsk undersøgelse. En af de ting de undersøger, er blandt andet, om man er farveblind. Grunden til dette er der ikke må være nogen tvivl i tydningen af instrumenter. Instrumenterne på flight deck benytter farver for at tydeliggøre forskelle. Grøn betyder at noget virker normalt. Rød er en advarselsfarve og betyder, at det er noget, der kræver vores særlige opmærksomhed. Dette er naturligvis noget, som man ikke må blande sammen.

Jeg beklager, at jeg må give dig den dårlige nyhed, at det ikke er muligt at kombinere farveblindhed og flyvning.

Kommentarer

kommentarer

This Post Has One Comment

 1. Jeg er farveblind.

  At spille flysimulator er mit bedste råd. Du får en god oplevelse, og samtidig kan der ikke opstå noget uheld.

  Her er nogle gode bud…

  1. X plane 11 til GA flyvning dvs. til små fly som en Cessna 172, men også til passagerfly som Boeing eller Airbus.

  2. DCS til jagerfly som F16, F14, F15, og F/A-18C Super Hornet (Kan lande på hangarskibe)

  3. Microsoft Flight Simulator til GA flyvning og til sigtseeing.

  De er alle sammen gode på hver deres måde. DCS er det eneste simulator i høj kvalitet som er gratis. X plane 11 og Microsoft flight simulator koster penge (500 til 1.000kr)

  Personligt spiller jeg X-Plane 11. Jeg anbefaler en joystick som en T16.000M fra thrustmaster fordi den er rigtig god for prisen.

  Jeg håber du kan bruge det til noget:) Ps.. Det er også realistisk nok til de fleste.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top