skip to Main Content

Er der en vægt, man skal holde sig under for at kunne blive pilot?

Q: Er der en vægt, man skal holde sig under for at kunne blive pilot?

A: For civil pilot er der mig bekendt ikke nogen maksimum vægt. Når jeg tænker på det selskab hvor jeg selv er ansat og hvor vi er ca 900 piloter – så tror jeg at de ”tungeste” er lige omkring 150 kg.

Som civil pilot skal man opfylde kravene til en Class 1 medical (medical har vi skrevet om i en lang række tidligere indlæg) – og jeg vil tro at såfremt at man er svær overvægtig – vil det være et problem i forhold til at bestå kravene mht blodtryk f.eks.

Generelt er piloter ikke fitness freaks og top trimmede – så der er helt klart plads til lidt på sidebenene uden at det skaber bekymring – dog må man som minimum (udover Class 1 medical kravene) kunne klatre ind og ud af sit sæde uden problemer… på mange mindre fly (f.eks. turboprop) er der ikke al for god plads i forvejen – så er man lidt kraftigt bygget eller over 2 meter i højden – er det ikke sikkert at det er så behageligt i længden.

Jeg håber dette besvarede dit spørgsmål – ellers er du meget velkommen til at skrive igen.

På vegne af spørg piloten og med venlig hilsen

Søren

Kommentarer

kommentarer

This Post Has One Comment

  1. Vær opmærksom på at i nogle lande begynder man at spille krav til dit BMI. I Emiraterne er der f.eks sat en grænse på 35 mens man i selskabet Emirates har sat grænsen til 30.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top