skip to Main Content

Kan jeg blive pilot med en erhvervsuddannelse?

Kan jeg blive pilot med en erhvervsuddannelse?

Har overvejet Pilot-Uddannelsen i rimeligt lang tid. Kan man uddanne sig til pilot med en Erhvervsuddannelse eller er det et krav at skulle have en gymnasial uddannelse. Min drøm er at blive pilot men jeg er dog ved at tage en Erhvervsuddannelse og er lidt bange for jeg ikke kan uddanne mig til pilot.

Inden vi svarer, og hvis du ikke allerede er med på det, så vil vi gerne gøre det klart at vi svarer uden at være bundet af flyveskoler eller branchen generelt. Det er så og sige, vores uforbeholdne mening om tingene du hører – det gode såvel som det dårlige. Men “JA” du kan godt blive pilot med en erhvervsuddannelse og du behøver ikke have gymnasiet.

Hvad skal jeg have for at kunne blive pilot?

Helt generelt så handler det at blive pilot ofte nærmest kun om to ting. Helbred og penge. Du skal bestå din Class-ONE medical. Du skal kunne betale for uddannelsen (med ganske få undtagelser så som militæret og de statsstøttede pilot skoler). Når det er sagt så er det ofte lidt nemmere, hvis man har “flair” for at blive pilot, ellers bliver det hurtigt en dyr omgang i ekstra lektioner. Selvfølgelig er der også en del teorestiske og praktiske prøver du skal bestå, så man kommer selvfølgelig ikke sovende til at blive pilot. Det er derfor lidt mere sagt med et smil på læben, når vi skriver man blot skal have helbred og penge.
De integrerede skoler har optagelsesprøver hvor du får en idé om du har niveauet til at komme igennem uddannelsen, men som modular pilot elev er der ofte ikke nogen adgangskrav. Den optagelsesprøve som flyveskolerne afholder er sjældent udtryk for om man kan bestå en airline optagelsesprøve. Det er ofte helt forskellige ting.
Der er mange meninger om hvilken uddannelse man skal tage og hvad man skal være god til for at få succes som pilot. Du kan se en youtube hvor vi taler om emnet:
Du vil senere hen i din karriere som pilot kunne finde selskaber som kræver du har en “degree”. Det er særligt noget selskaber i Asien går højt op i. Hvis du derimod er fin med at flyve i et mindre dansk selskab, er det nok mere vigtigt at du har benene nede på jorden og du passer ind i “familien”. Så det er ikke sort/ hvidt om du skal have gymnasiet eller ligefrem en degree.
Vi vil mene din uddannelse til pilot glider lidt nemmere hvis du er ret god til engelsk og du har en sund teknisk/ matematisk forståelsen. Det vigtigste krydderi, særligt hvis du ikke er skrap på nogen områder, er at du er seriøst og du vil kæmpe for at opnå dine mål.
Det er noget af en jungle at vælge en pilotskole og lidt af et marketing show. Hvis du har lyst eller brug for at tale med nogen omkring dine valg senere hen så tøv ikke med at kontakte os.
For nu, håber vi dog at du kan slappe lidt af med ro i sindet at dine muligheder for at blive pilot lever i bedste velgående og det er fuldt ud kompatibelt med en erhvervsuddannelse.
Hvis du vil have lidt mere info omkring det at blive pilot, kan vi varmt anbefale vores e-bog How do I become a pilot. 
Ha’ en dejlig dag
Spørg Piloten

 

Kommentarer

kommentarer

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top