skip to Main Content
Hvordan Fungerer Jobbet Som Jagerpilot Med Et Familieliv?

Hvordan fungerer jobbet som jagerpilot med et familieliv?

Q: Hvordan fungerer jobbet som jagerpilot med et familieliv ? + Hvis man er kvinde kan man så godt holde en pause og gå på barsel, eller burde man vente med at starte familie til man har aftjent?

attachmentA:  Jeg vil forsøge at give dig et godt svar på dit spørgsmål. Jeg er far til to piger på 10 og 4 år og er gift på 11. år. attachment

Som udgangspunkt er jobbet et helt almindeligt 8-16 job, ligesom som mange andre job rundt omkring. Der er dog også visse perioder, hvor man er en del væk hjemmefra. For at det kan lade sig gøre, skal man have sit bagland i orden, og sørge for at have gode aftaler der hjælpe dem der bliver hjemme med at få dagligdagen til at fungere. Generelt, er man væk hjemmefra hvad der svarer til ca 2,5 måneder om året. Det er en blanding af vagter, øvelser, uddannelser og kurser og den slags. Normalt kan man selv afgøre om man vil afspadsere sit merarbejde eller om man ønsker at afholde det, selvom der dog godt kan være perioder hvor man ikke kan afspadsere grundet ydre omstændigheder. I de perioder hvor vi er udsendt i missioner rundt omkring i verden, er der selvfølgelig perioder hvor man er mere væk hjemmefra end normalt. Generelt er man som jagerpilot udsendt 7-8 uger pr. halvår i udsendelsesår – dette tal kan dog variere. Så for at få tingene til at fungere når man ikke er hjemme, er det vigtigt at ens kone eller mand er indstillet på at være alene i perioder. For at hjælpe i de perioder har jeg gjort brug af rengøringshjælp, vi har en fast og meget pålidelig barnepige og et godt netværk af venner og familie, der kan og vil hjælpe med at hente ungerne og aflaste lidt når det bliver for træls at være alene. Min kone har så, ved siden af, valgt at være deltidsansat, men det er ikke nødvendigt – men det er noget som hun gerne ville.
Med hensyn til om man som kvinde kan holde pause og tage barsel. JA – selvfølgelig kan man det. I dag har vi en kvindelig F-16 pilot, og hun blev gravid for et par år siden og kom tilbage til flyvningen efter endt barsel. Det er klart at man i perioden efter man er uddannet har behov for at flyve koncentreret i nogle år, indtil man har fået opbygget sig noget erfaring. Derudover er man som ny pilot inde i en rivende udvikling indtil man har fløjet omkring 1000 timer, hvilket svarer til 5-6 år.. Derefter er man væsenligt bedre stillet med at lave andre ting end flyvning – som for eksempel at få børn. Flyvningen er så koncentreret og udvikling er så vanvittig høj, at man har det nemmere ved at komme tilbage hvis man har noget erfaring at falde tilbage på.
Lige en sidste oplysningen. Man “aftjener” ikke rigtigt et job som F-16 pilot. Man uddanner sig over ca. 5 år, derefter har man en tjenestepligt på 12 år. Langt de fleste bliver i jobbet noget længere end det – uden det dog på nogen måde er et krav.
Jeg håber det var svar nok – Check six!
THO
F16 pilot

Kommentarer

kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top