skip to Main Content

Hvor højt oppe er flyvemaskinerne?

Q: Hej Piloter

Jeg bor i Roskilde og ser næsten dagligt stimevis af flyvere i indflyvning til Kastrup passere over Roskilde (mod Køge bugt/Kastrup). Hvor højt oppe er maskinerne egentlig over Roskilde. Det er jo ikke helt så man kan røre dem, men de ser ud til at være ret langt nede. Mit eget gæt er ca. 1.500 m. Kan I svare på det?

Hilsen Rasmus

A: Hej Rasmus,

Mange tak for din henvendelse og interesse for vores hjemmeside.

Flyene du ser kan være i vidt forskellig højde og dit bud på 1500 meter, er ikke helt skævt. Der findes forskellige anflyvninger og det er vinden der bestemmer hvilken baneretning, der er i brug i Kastrup. Flyene du ser og omtaler, skal lande på bane 04 – altså i en nordøstlig retning. Her i foråret, hvor vejret bliver bedre og der er færre skyer, flyver vi tit en visuel anflyvning til en lufthavn. I Kastrup betyder det, at vi piloter tilpasser vores flyvemønster således vi passerer kystlinien ved Køge Bugt i ca. 1000meter eller 3000 fod, som er den højde vi refererer til. Denne højde er af støj – og miljøhensyn for både beboere og eventuel dyreliv. Den visuelle anflyvning er tit kortere og hurtigere end en anflyvning, hvor flyvekontrollen guider os. En visuel anflyvning er dog stadig noget vi skal have tilladelse til af flyvekontrollen og det er et krav vi kan holde bane i sigte og eventuelle fly i vores nærhed.

Du kan måske finde mit svar vedrørende applikationer til at følge fly omkring dig, brugbart: https://spoerg-piloten.dk/apps-foelge-flyvninger/. Der kan man hurtigt få real life opdatering på et fly – både hvad angår højde og hastighed.

Jeg håber du finder svaret brugbart og du er meget velkommen til at vende tilbage – enten her eller på vores hjemmeside.

Med venlig hilsen,
Anders Møller

Kommentarer

kommentarer

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top