skip to Main Content

Hvilken pilotskole?

Q: Hej Spørg piloten.
Jeg syntes at det er sindssyg svært at vælge en pilotskole.. Jeg har nu besøgt et par stykker og jeg må sige at Center Air Pilot Academy tog benene væk under mig, men igen de lover en masse ting og hvordan ved man, hvad man egentlig skal kigge på?
Og hvornår er man egentlig for gammel til at starte på uddannelsen til Pilot?
Jeg har besluttet mig for at det er pilot jeg skal være, nu skal jeg bare finde mig en skole, som lyder fornuftig og det skal også helst være på Sjælland.
Er der nogen i kan anbefale?

A: Hej Jacqueline
At vælge en pilotskole er ikke nemt. Der er mange ting som man skal overveje nøje inden man beslutter sig for hvor man skal lægge sine mange penge. Jeg kender ikke din alder, men vil umiddelbart vurdere at en god alder senest at starte på er 25 år. Når du er færdig er du 27 år og har ingen flyveerfaring som er noget værd set med de fleste flyselskabers øjne. Så kan du forsøge dig at  samle timer som instruktør eller andet GA flyvning, hvis du er så heldig, at finde et job her og et par år senere er du næsten 30 år gammel og har endnu ikke et job i en airline. Dermed begynder din alder at blive skæv i forhold til din erfaring. Derfor senest 25 år. Min anbefaling skal dog ikke afholde dig fra at gøre det, hvis du synes, det er det eneste rigtige at gøre, hvis du nærmer dig de 30 år. Det vil bare blive sværere at finde et flyselskab, der vil satse på dig, da du ikke har erfaring der svarer til din alder.
Tillad mig at stille dig nogle spørgsmål som forhåbentlig gør, at du i sidste ende selv finder frem til den rigtige skole/uddannelse for dig…
Hvor mange penge er du villig til at ofre på drømmen at arbejde som pilot?
Er du klar over, at et pilot lån ca koster dig 5000 kr om måneden i ca 15 år at betale tilbage – et lån som skal betales også selvom du ikke finder job som pilot?
Har du en anden uddannelse at falde tilbage på hvis drømmen ikke går i opfyldelse?
Hvor lang tid efter endt uddannelse vil du vente på dit første job?
Hvorfor skal skolen ligge på Sjælland og ikke et andet sted i Danmark, Skandinavien, Europa eller verden?
Er du mentalt klar til at ofre alt i en periode på cirka 2 år og fuldt koncentreret ikke gøre andet end konstant at læse teori og flyve under uddannelse?
Er du klar over hvor mange piloter der bliver uddannet i Danmark hvert år og hvor mange der egentlig er brug for?
Hvor langt væk fra din familie og venner er du indstillet på at leve?
Og sidst, men ikke mindst – hvorfor vil du være pilot?

Kommentarer

kommentarer

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top