skip to Main Content

Fly aflysning på grund af tordenvejr?

Vi skal flyve hjem i morgen fra Sardinien og der er varslet meget kraftigt uvejr med tordenvejr. Det er midt i vores flyrute til dk og præcist når vi skal flyve. Kan turen blive aflyst eller vælges der at flyve over eller forbi? Hvor kan jeg få flere oplysninger om flyvevejret?

Vi kan sagtens forstå din bekymring for fly aflysning på grund af tordenvjer. Vi kan også sagtens forstå, at du er nervøs for at flyve i tordenvejr i det hele taget.

Vores helt korte svar til dig er at vi ikke mener der er grund til at være nervøs.

Vores bud er, at I kommer til at opleve en forsinkelse af Jeres afgang, men at I ellers får en helt fin tur hjem.

Tordenvejr og flyvning

Det er for årstiden helt normalt, at der er områder med tordenvejr. Flytrafikken vil i langt de fleste tilfælde forløbe uden aflysninger, men forsinkelser kan forekomme, da ingen ønsker at flyve igennem tordenvejr.
Befinder tordenvejret sig i umiddelbar nærhed af lufthavnen, kan det være at lufthavnen begrænser eller helt stopper for afgange og ankomster (midlertidigt). I dette tilfælde vil fly, der er i luften og som ellers er klar til at påbegynde en anflyvning, gå ind i et “ventemønster” (holding).
Alt efter hvor meget brændstof piloterne har medbragt, vil de så kunne vente et antal minutter (på at vejret forbedres). Sker der ikke en forbedring, vil piloterne udføre hvad vi i branchen kalder en “diversion”. Det betyder at piloterne vælger at gå til en alternativ lufthavn (hvor vejret er godt) – en diversion foregår helt proceduremæssigt og er noget dine piloter er trænet i. Det er klart, at vi som piloter og som gode repræsentanter for de flyselskaber vi arbejder for, altid vil forsøge at få vore passagerer (sikkert) frem til destinationen.
Rent praktisk vil dine piloter udfra et studie af vejret ca 1 time inden afgang og tidligere erfaring, eventuelt medtage ekstra brændstof. Ekstra brændstof kan f.eks. anvendes til, at der flyves rundt om de områder der måtte være med tordenvejr. For fly på jorden, vil tordenvejr tæt på eller lige over lufthavnen typisk medføre, at der ikke gives starttilladelse før, at det vurderes at tordenvejret er passeret.
Selv med kraftigt tordenvejr spredt ud over det meste af Europa vil vi ikke tro at Jeres afgang vil blive aflyst. Det kan dog være, at I vil blive udsat for forsinkelser, særligt hvis Jeres afgang ligger senere på dagen. Dette skyldes det flyveprogram som flyselskaber anvender ofte er planlagt rigtig tæt – så flyets tidligere afgange på dagen kan blive forsinket uden at piloterne har mulighed for at hente forsinkelsen ind igen.

Hjemmesider for at checke flyve vejr

Der findes et utal af hjemmesider, hvor man kan gå ind og checke vejret. Såfremt du skal have fat i en af de mere professionelle, vil vi anbefale dig en norsk hjemmeside  Denne side kræver dog måske lidt kendskab til branchen, for at du kan få optimalt udbytte.
Hvilken rute I præcis kommer til at flyve kan være svær at spå om. Uanset hvilket flyselskab du skal flyve med, er vi dog sikre på, at den afdeling der står for flyveplaner, flyverute, flyvevejr vil sørge for at der tages hensyn til vejret.

Sådan håndterer piloter ofte tordenvejr

Dine piloter vil typisk have muligheden for at flyve i en sikker højde over områder med tordenvejr og har vi ikke den mulighed, vil flyets vejrradar give mulighed for, at der findes en rute langt uden om.
Set fra et passagersæde kan afstanden til tordenvejr måske se ud til ikke at være ret stor og en afstand på måske 50 km kan fra dit sæde, se ud som om at I befinder Jer lige ved siden af (dette fordi tordenskyer ofte er enormt store) – så har du en anelse flyangst vil jeg anbefale dig IKKE at kigge ud af vinduet.

Lad os hjælpe dig med flyangst

Vi håber du kunne bruge vores svar om fly aflysning på grund af tordenvejr og at det har beroliget dig. Er du stadig nervøs er der også stadig råd at hente.

Ved akut opstået flyangst er du velkommen til at skrive til os på contact@askapilot.net eller ringe på +45 5352 7700.

Denne Gør-det-selv pakke kan være en hjælp til at håndtere fly-angst.
Mvh
Spørg Piloten/ Ask A Pilot

Kommentarer

kommentarer

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top