skip to Main Content

Hvad sker der hvis man tager vin (bag in box) med i bagagen?

Q: Hvad sker der hvis man tager vin (bag in box) med i bagagen?
Screen Shot 2016-08-01 at 08.24.22
A: Det er min overbevisning, at der intet sker som følge af trykket. Dette skyldes at vinen (bag in box) må siges at være forsvarligt lukket. Når flyet befinder sig på rejsehøjden 10- 12 km højde, vil det typisk være i en trykkabinehøjde på lige omkring 2 km højde. I denne trykkabinehøjde sker der selvfølgelig en påvirkning, men da der ikke er tale om, at der åbnes for din vin, vil det efter min vurdering være utænkeligt, at der sker en udveksling af luft i beholderen. Du kender det måske fra en vandflaske, som du har haft åbnet på rejsehøjden og dernæst lukket igen. Den vil under nedstigningen være lettere krøllet sammen. Dette skyldes, at du lukkede luft ind i flasken, da trykket var (lavere) i 2 km højde. I din vandflaske er det ikke (under nedstigningen) muligt for ny luft at trænge ind i beholderen og da trykket ved landjorden er højere, er det at du, indtil du åbner for flasken, kan opleve den krøller lidt sammen.
Det er efter min mening lidt en skrøne at tandpasta og shampoo eksploderer i tasken pga. lufttrykket. Såfremt det sker skyldes det nok mere det faktum, at man har presset alt for meget ind i sin taske og at tasken måske har fået stød, på turen igennem terminalens bagagehåndterings system. På mange flytyper bliver taskerne pakket tæt og stablet op i lastrummet. Her kan du være uheldig, at din bagage ender nederst i bunken og alt efter hvor hård din taske er, så kan det være, at den udsættes for en del tryk og så er det, at balladen kan ske.
På de fleste rejsedestinationer burde det være muligt at få rimelig vin, så behovet for at slæbe vin med på ferien er måske begrænset 🙂 Skulle du finde på det, så er der selvfølgelig risiko for at indholdet kunne ryge ud i tasken, men igen er det, efter min vurdering, ikke pga trykket, men som sagt mere pga den måde bagagen kan blive behandlet på. Det er dermed ikke noget jeg vil anbefale dig at gøre.
På vegne af spørg piloten og med venlig hilsen
Søren

Kommentarer

kommentarer

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top