skip to Main Content

Fradrag for pilotuddannelse

Q: Jeg har et kort og kontant spørgsmål: hvis man tager pilotuddannelsen sideløbende med et job, kan man så trække udgifterne eller en del af dem fra i skat?

Jeg kender andre der får fradrag for bestemte kurser m.m. indenfor deres job. Gælder dette princip (uddannelse = fradrag) også for piloter eller er der forskelsbehandling?

A: Hej Christian, tak for dit spørgsmål!

Det er ellers godt tænkt 🙂 – desværre er svaret nej. Du kan ikke trække pilot uddannelsen eller dele heraf fra i skat.

Jeg skal forsøge at give dig et kort og kontant uddybende svar:

Lad mig starte med et slå fast, at jeg ikke tror at piloterne får en negativ forskelsbehandling af SKAT.

Det kan måske være tilfældet, at den enkelte medarbejder i SKAT (der behandler din sag) har et begrænset kendskab til branchen plus at der findes manglende præcedens. Som følge heraf kan det stille krav til din argumentation og bevisførelse for at opnå et fradrag.

Der har været episoder hvor piloter med succes har trukket “typeratings” fra – efter de har fuldendt grund uddannelsen. Nogle har sågar fået finansiel støtte fra arbejdsformidlingen til typeratings – men jeg tror desværre at alt dette er blevet sværere over de sidste par år.

En typerating løber nemt op i 250.000 kr. Problemet er kort fortalt at der sondres fra SKAT’s side mellem kompetence givende uddannelse (videre uddannelse) og vedligeholdende uddannelse. Den ene form kan være fradragsberettiget. Det ender tit i en svær argumentation for piloten. Fejlen er ofte at man, fordi ens kollega har fået fradraget – automatisk forventer selv at få det. Det går måske godt i første omgang, når man forsøger at trække udgiften fra på selvangivelsen og man får pengene udbetalt. Problemet er når SKAT så kommer (op til et par år senere) og vil have pengene tilbage. Derfor vil jeg altid anbefale, at man tager kontakt til en revisor/ advokat inden. Udover rådgivning fra en revisor/ advokat vil jeg desuden ofre de få hundrede kroner det koster for at få et bindende ligningssvar fra SKAT.

Mig bekendt ender langt de fleste tilfælde med et afslag – men i hvert tilfælde er der en række individuelle faktorer der spiller ind.

Med Venlig Hilsen – på vegne af spørg piloten

Søren

PS. Bliver det aktuelt for dig kan jeg anbefale en revisor

Kommentarer

kommentarer

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top