skip to Main Content

Fra pilotuddannelse til første job

Q: Hvor længe gik der egentlig fra du var færdig på skole til du begyndte typerating på B737?
Hvis du tog en SSTR, hvor længe gik der så før du var i job?
Hvor længe gik der fra du var færdig som pilot til du var i job?
Grunden til spørgsmålene er nemlig, at jeg endelig har de finansielle ting i orden, men jeg tvivler stadig grundet al denne “job usikkerhed”.

A: Der gik 6 måneder fra jeg var færdig med min pilot uddannelse til jeg startede med min SSTR (self sponsored type rating). Der gik yderligere 18 måneder fra jeg var færdig med min SSTR til jeg fik line training. Efter den endte linetraining tilbød firmaet mig en arbejdskontrakt. Så der gik ca. 2 år fra jeg var færdig med min uddannelse til jeg havde mit første job. Jobsikkerheden er ikke blevet bedre siden jeg afsluttede min uddannelse. I mellemtiden mistede jeg også mit job under finanskrisen og var uden pilot arbejde i over 2 år. Det lykkedes mig dog efter lang tids søgning at finde et job igen, men på trods af den erfaring, som jeg havde, var det umådeligt svært at finde et job. Jeg ved hvor svært det er, når man står som nyuddannet, og ingen erfaring har. Jeg har selv været der, og det var ikke sjovt. Dertil kommer, at gælden begynder at løbe fra dig, hvis du ikke har noget job, så du kan begynde at betale af på din gæld. Og med renterne, på et så stort beløb som en pilotuddannelse er, går det stærkt.

Kommentarer

kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top