skip to Main Content

Fly der flyver lavt over København i øjeblikket

Q: Hej, de sidste par dage har flyene fløjet meget lavt over København, både når de lander ind over Frederiksberg / Islandsbrygge og når de letter over Amager strand. Er det tilfældigt eller er der en sammenhæng med de meget høje temperaturer vi haft?

A: I København har temperaturen ikke nogen indflydelse på valg af landingsbane. Der skal vi steder hen hvor temperaturen er endnu mere ekstrem og hvor pladsen også ligger højt som feks Mexico City. Her har nogle airlines tidligere valgt at lande og starte tidligt om morgenen før temperaturen blev for høj og man ikke længere kunne starte pga temperatures indflydelse på motorernes ydelse.

Grunden til at der landes på bane 12/30 i Kastrup er normalt hvis sidenvinden er for kraftig på bane 04LR/22LR, som er dem der normalt bruges. I øjeblikket skyldes det dog, at der foregår en renovering af landingsbanen i retningen 04LR/22LR. Derfor er kapaciteten reduceret og for at kunne varetage den normale frekvens af starter og landinger, benytter man så i en kortere periode tværbanen.

Kommentarer

kommentarer

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top