skip to Main Content

Findes der et link eller andet, hvor man kan se faste ruter der overflyver Vestsjælland. Jeg følger meget med på Radar24, og syntes det er vildt godt.

Q: Findes der et link eller andet, hvor man kan se faste ruter der overflyver Vestsjælland.
Jeg følger meget med på Radar24, og syntes det er vildt godt.

A:  Der er mig bekendt ikke nem adgang til den slags og det skyldes en række årsager. Den måske helt åbenlyse er, at man af hensyn til flyvesikkerheden forsøger at holde den slags klassificeret. Man kunne desværre forestille sig at en sådan viden, i de forkerte hænder, kunne misbruges.

Rent praktisk så sker det også ofte at flyene gives “directs” af flyvelederne… oversat til dansk … “genveje”. Så det kan sagtens være at flyet er planlagt til at skulle følge en bestemt rute (airway), men såfremt trafikken tillader det, så kan man altså få lov at skære et par genveje.
Der findes såkaldte IFR (instrument flight rules) kort som indeholder “airways”. En airway er en slags “motorvej i himlen” og de er klart defineret. Jeg har vedhæftet et kort med airways. Som du ser, er det lettere teknisk, med mindre man har en del branchekendskab. Det vil kræve en del arbejde, at skulle projicere flyvekortet over på et “traditionelt” vej kort, hvor du ville kunne se hvordan airways løber i forhold til byer, veje osv. på jorden. Pga de mange directs vil arbejdet, i mine øjne, også være lidt spild af tid.
IFR map.jpeg

Jeg håber dette svarede på dit spørgsmål, du skal være velkommen til at skrive igen!
Såfremt du har en generel interesse i flyvning, kan jeg anbefale vores nye kompendium “introduktion til luftfartsbranchen”, det kan købes og downloades på vores hjemmeside www.spoerg-piloten.dk. Det er egentlig skrevet til pilot-aspiranter, men vi har erfaret at mange luftfarts-entusiaster elsker det faktum at vi stiller døren ind til flight deck lidt på klem og fortæller åbent omkring branchen og vort job som piloter- så der skulle være et par timers go’ luftfarts læsning her 😉
På vegne af spørg piloten og med venlig hilsen
Søren

Kommentarer

kommentarer

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top