skip to Main Content

F-35 Joint Strike Fighter uddannelse i Danmark

f35Q: Hej, jeg er 18 år og går på mit første år på HF. Som jeg har læst på adskillige forum og nyheder, skulle Danmark vist have indegået en aftale om at købe 30 F-35 jagerfly.
Jeg søger ind til militæret for at blive jagerpilot når jeg bliver omkring 20 år da det er min største drøm.
Så mit spørgsmål er:
Skal man tage en helt anden uddannelse til F-35 når vi får den her?
Burde jeg vente med at starte min uddannelse indtil det nye fly kommer, så jeg kan tage en uddannelse til den, istedet for F-16? Eller vil det ikke have nogen betydning?
Mange tak på forhånd.

A: Hej
Hvis du har taget en uddannelse på én fly type skal du selvfølgelig tage et nyt kursus hvis du skal flyve en anden flytype. Jeg ved ikke hvor lang tid det tager hos forsvaret når man skifter fra F-16 til F-35, men i det civile flyver liv så tager en ny typerating omkring 6 uger. Uden det dog er helt sandt da der er nogle flytyper som er så ens at det kan gøres på meget kortere tid, da man blot skal lære forskellen på typerne i familien, f.eks. hvis man skifter fra Airbus 330 til Airbus 340. Den tydelige forskel på de to er jo at A330 har to motorer og A340 har fire motorer. Nu er der flere årtiers forskel på F-16 og F-35 så om det kan klares med et par dage i simulator tvivler jeg på.
Der er ingen grund til at du venter med at gå i gang med uddannelsen. Der kommer til at gå mange år inden du kommer til at gå i gang med din specialisering. Først skal du hele grund uddannelsen igennem med Flyveskolen og officersuddannelsen. Dernæst er det ikke engang sikkert at du kommer til at flyve den type du selv gerne vil flyve. Du bliver skolet på den type hvor man mener at man har brug for dig.Kommentarer

kommentarer

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top