skip to Main Content

Computertests og optagelsesprøve i forsvaret

f-16Q: Hej.
Er der nogle af jer der har været igennem de computer test man bliver udsat for til optagelsesprøven som pilot i flyvevåbnet. Hvis der er, kan i så ikke fortælle lidt om hvad det er for nogle, og om der er nogle steder, man kan prøve disse tests.
Mvh. Jeppe

A: Hej igen Jeppe.
Mine første trin indenfor flyvningens verden skete igennem Flyvevåbenet, da jeg bestod de indledende prøver som pilot. Det er dog nu ca. 9 år siden, så det kan sagtens ske, at der er blevet ændret noget siden, jeg tog disse prøver.

Optagelsesprøverne foregår over to omgange, hvor man i første omgang sorterer langt de fleste fra. Dette fordi man ikke honorerer de fysiske krav om højde og drøjde eller netop de computertests, som du omtaler. Kommer man videre fra disse, er næste ombæring samtaler med psykologer, motionstest samt en grundig helbredsundersøgelse.

Mig bekendt findes der ikke steder på hverken nettet eller andetsteds, hvor du kan prøve eller forberede dig til disse computertests. Det er hermed også vigtigt for mig at fastslå, at det bestemt heller ikke er meningen og at disse tests netop er udformet, så alle og enhver – UDEN træning og forberedelse kan tage dem. Det er netop også det, Flyvevåbenet gerne ser, da de derved får de mest reelle resultater og kan vurdere ud fra disse.

Du kan være helt rolig – de forklarer hver enkelt test/computerøvelse grundigt og mener endda man får en “prøve-runde” før den egentlige test. Testsene er opbygget for at teste, hvor langt du “kan følge med” og hvor meget du kan overskue samtidig. Der er ingen, der kan klare disse tests uden fejl, da sværhedsgraden bliver sværere og sværere indtil det umulige. Jeg kan mindes, at det var den første – og indtil videre eneste – gang, hvor jeg ligefrem kom til at svede ved at sidde ved en computer…

Men nu sidder jeg her i dag og er ikke pilot i Flyvevåbenet, da jeg ikke bestod alle de efterfølgende tests. Derimod har jeg så taget den civile uddannelse og fortryder ikke mit valg om at vælge den civile vej, da det nu ikke gik i Flyvevåbenet. Men der er rigtig mange overvejelser, som man gør og tænker over ved et så bindende valg. Hvis du for alvor er interesseret i at blive pilot, kan du med stor fordel tage et kig på vores anden hjemmeside www.propilots.dk, hvor du kan læse mere om, hvad vi kan tilbyde i forbindelse med et sådant valg. Det kunne f.eks. være om dine forventninger til branchen er overensstemmende med virkeligheden, hvilke valg og overvejelser der kommer på vejen osv. Vi er pt. 16 piloter samlet der, så vi har en meget bred viden indenfor området.

Jeg håber det afklarede lidt for dig – ellers så prøv at tag et kig på www.propilots.dk, hvis du kunne bruge yderligere vejledning eller hjælp.

Med venlig hilsen,
Simon A. Schmidt

Kommentarer

kommentarer

This Post Has One Comment

 1. Hej Jeppe!

  Jeg var oppe til computerprøverne d.30 Februar og kan personligt kontaktes hvis ønsket. Skriv på Dota2smurfff@hotmail.com (ikke min almindelig email, da jeg ønsker at være anonym).
  Der er mange forskellige emner omkring prøverne. Alt fra benyttelse af Joystick i form af præcision og flyve igennem firkanter. Det en stor fordel for personer som har prøvet FSX(Flight simulator) med joystick og kan klart anbefales. Derudover er der multitask prøver, fx matematikstykker, hvor du samtidig skal fjerne nogle rød/grøn/gule farvede diamanter ved brug af tastaturer og huske nogle koder som vises på skærmen i nogle sekunder. Dette sker samtidigt og man skal virkelig være opmærksom. Man kan sagtens øve sig på dette på internettet, men mentalt skal man være forberedt på at multitaskprøven ikke kan klares uden fejl. Ud over multitask og brug af joystick, er der en række “teknisk forståelse” spørgsmål, alt fra illustrationer af to mænd som trækker i nogle kabler, hvor du skal bedømme hvem der skal bruge flest kræfter. Man kan ikke forberede sig på selve prøven som helhed, men der er elementer i prøven som man kan øve sig på. Kan anbefale Lumosity Brain games(søg på google) og nogle spil hvor du skal samle en terning og bestemme hvilken side passer i forhold til given information. Det er ihvertfald en fordel at have kendskab til. yderligere er der lidt over 120 spørgsmål hvis jeg husker rigtigt. Mange af prøverne og fx korttidshukommelse skal man gengive nogle tal man har set i 5 sekunder. Som helhed er prøven meget krævende, og man skal virkelig være forberedt på at give alt hvad man har. Det kan virke demotiverende for nogen, når man til prøven ikke får super mange points, men det som helhed den tæller. Jeg ønsker bare det bedste for alle som skal op til prøven og den er svær!. Mine bud er at øve sig på disse ting som jeg helt klart gjorde og var en fordel for mig selv:
  Matematik stykker i hovedet – alt fra 22+7 / 49-25 / 3*46 / 6/48. Bare eksempler på hvad man kan få i multitask prøven.
  FSX – Brug joystick helst, hvis ikke man ikke har muligheden, prøv med mus. alt kan bruges, men meget vigtigt at man er klar over følsomheden ved et joystick. små bevægelser er vejen frem.
  logisk tænking – spørgsmål som det her er muligt: Lars går 500 meter mod øst fra sit hus, 400 meter til højre, 200 meter til venstre. Hvor står han i forhold til sit hus?

  Korttidshukommmelse – ikke nemt at øve sig på, find nogle spil hvor du kan gøre det til en vane. fx lumosity. Gerne med tal. fx mellem 8-14 cifre.

  Yderligere kan jeg ikke komme på mere, ellers skriv en besked på mailen. står til rådighed og prøver at svare hurtigst muligt. Ønsker alle held og lykke til prøverne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top