skip to Main Content
Er Det Sikkert At Flyve Med Air Cairo?

Er det sikkert at flyve med Air Cairo?

Q: Er det sikkert at flyve med Air Cairo? Jeg kan ikke finde information om selskabet. Jeg har flyskræk og hælder mest til skandinaviske selskaber, men er jeg fjollet? Hvordan er deres sikkerhed?

Flyangst

A: Først og fremmest vil jeg sige, jeg forstår din bekymring, når du ikke kan finde information. Jeg har derfor undersøgt lidt om baggrunden til selskabet, deres sikkerhedshistorik etc., og jeg håber følgende kan få dig til at tage den lidt mere med ro og forhåbentlig få en god ferie.

Der findes en global luftfarts-organisation, som til hver en tid overvåger alle flyselskaber og landes “Trafikstyrelser” for at tilse, disse lever op til nogle meget strenge krav. De lande og de flyselskaber, som ikke kan leve op til disse forventninger bliver “Blacklisted”, og får således ikke lov til at flyve til eksempelvis Europa. At blive Blacklisted på denne liste medfører naturligvis enorme økonomiske belastninger på flyselskaber, og er noget alle forsøger at undgå. Alle flyselskaber, der flyver ud af København, eller for så vidt Europa og stort set hele resten af verden, lever således op til disse meget strenge krav – ellers fik de slet ikke lov til at komme ind i de pågældende områders luftrum.
Air Cairo er et ret nyt selskab (startet i 2003), som ejes 60 % af Egypt Air (Ægyptens svar på SAS eller Lufthansa), 20 % af Ægyptens Nationalbank og 20 % af en Privat bank. De har destinationer i Mellemøsten, Afrika og Europa – herunder København. Som beskrevet ovenfor, ville dette ikke kunne lade sig gøre i det tilfælde, Air Cairo ikke opfylder de meget strenge regler, som myndighederne har opstillet.
Jeg kan derfor kun foreslå Air Cairo som et lige så sikkerhedsmæssigt fornuftigt selskab at flyve med, som rigtigt mange andre selskaber i og uden for Europa.
 
Jeg har endnu ikke selv oplevet at flyve med Air Cairo, så jeg kender ikke til deres rent praktiske service-niveau ombord – er dette også en faktor kan jeg foreslå dig at undersøge det via Trust-Pilot eller lignende.
 
I det tilfælde, du ønsker professionel coaching om din flyskræk har vi hos Spørg Piloten netop nu tilbud på Freddy Gleisner’s “Fra Fly-angst til Fly-glæde”, https://spoerg-piloten.dk/produkt/fra-flyangst-til-flyglaede-pakke/ for kun 269,00 DKR.
Freddy har 30 års erfaring som mental coach for diverse elite-sportsudøvere og har i samarbejde med professionelle piloter udviklet dette mental-trænings-program.
Er ovenstående ikke nok til, du ikke er bekymret, når du skal rejse på ferie, kan vi også gennem vores søster-organisation Pro Pilots tilbyde individuelle kurser for at lære at håndtere denne angst, https://propilots.dk/flyangst/.
 
Uanset – for at gøre en lang historie kort er Ægypten og ikke mindst flyselskaberne til og fra Ægypten og Europa absolut ikke noget at være bekymret for, sikkerhedsmæssigt! 🙂
 
Jeg håber ovenstående kan skabe lidt mere ro om Jeres forhåbentligt kommende ferie, og du er naturligvis altid velkommen til at kontakte mig eller nogen af os andre her hos Spørg-Piloten/Pro Pilots Consulting, hvis du har andre spørgsmål.
På vegne af spørg piloten og med venlig hilsen
Søren Jakobsen

Kommentarer

kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top