skip to Main Content

Er det bedre og tage en pilotuddannelse i USA end i Danmark?

Er det bedre og tage en pilotuddannelse i USA end i Danmark?

A: Det korte svar er nej.

Mit klare indtryk er dog at det kan have sine fordele at gennemføre uddannelsen i den del af verden hvor man senere påtænker at søge job. Der kan være regionale forskelle på indholdet af uddannelsen (JAA/ FAA) og du skal være opmærksom på en evt. konvertering af dit certifikat både kan tage tid og være en anelse kostbar.

Det er normalt således at der er penge af spare på at tage uddannelsen i USA/ udlandet generelt – men husk at indregne evt. tab af SU, bolig, kost, evt. rejser frem og tilbage ind – når du laver regnestykket.

Jeg valgte at tage uddannelsen i DK og for mig var det meget værd at jeg havde familien, venner i nærheden til at støtte mig – men vi er alle forskellige og jeg kan sagtens forstå såfremt at det lyder som lidt af et eventyr at tage uddannelsen i udlandet.

Inden man foretager sit valg, vil jeg anbefale at man har undersøgt om ens forventninger til branchen er realistiske. Det er en meget dyr uddannelsen og det kan være svært at ændre mening senere hen. Husk også på ikke at blive forblindet af flyveskolernes introduktions dage – de er i sidste ende afhængige af at nye piloter betaler for uddannelsen, så hav din sunde fornuft og skepsis med i bagagen.

Ingen af os har en krystal kugle og branchen ændrer sig løbende. Vi overvejer at lave introduktionskurser til branchen, hvor vi ærligt og uden at have nogen kommercielle interesser involveret, kan fortælle om alle de gode ting ved branchen men også lidt og hvad der kan være af bagsider ved en karriere i luftfart.

Såfremt det er noget der har vagt interesse – så skriv til os, så skriver vi dig på en liste og kontakter dig når vi har gennemarbejdet indholdet – og lige for ikke at skuffe nogen, så vil det ”koste” noget at deltage og vi vil formegentlig kun gennemføre kurser i København.

På vegne af spørg piloten,

Søren

Kommentarer

kommentarer

This Post Has One Comment

  1. Godaften Søren,
    Mit navn er Nicolas og jeg er, som mange andre, interesseret i luftfartens erhverv. Når jeg ser reklamer, tilbud eller for den sags skyld introduktionsmøder fra selskaber, så ser jeg tingene med et kritisk øje.

    Du nævnte noget med et introduktionskursus til branchen, som ikke er ‘finanseret af firmaer’. Det kunne jeg meget godt tænke mig at høre mere om, hvor det næste introduktionskursus vil blive afholdt.

    Med Venligste Hilsen
    Nicolas Chr. Bernhoft

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top