skip to Main Content
Pilot Striber

Er der mangel på piloter?

Er der mangel på piloter?

Netop det spørgsmål, og mange flere, fik spørg piloten af en journalist fra JP forleden. Det kom der to fine artikler ud af, som kan læses her:

Flyselskaber på pilotjagt i Danmark – lokker med millionløn

Voldsom vækst i luftfarten giver mangel på piloter

Dette indlæg kommer med lidt uddybende information, specielt rettet til dem der overvejer branchen. Når der tales om mangel på piloter, vil vi gerne gøre det klart at der, efter vores mening, er tale om mangel på piloter MED ERFARING.

Du kan også med fordel læse et nyligt indlæg lavet i 2021, hvor spørgsmålet om pilot mangel igen kommer op.

Overvejer du branchen så pas på med at tro at du bare lige vader i job!

Som nyuddannet pilot har man typisk 200 timer i logbogen og ingen typeuddannelse (læs typerating). Typisk er selskaberne på jagt efter piloter som har 1500 timer i logbogen og gerne med 3- 500 timers erfaring på en af de typer som selskabet opererer.

Der er ikke og vi gentager, efter vores mening, IKKE mangel på 200 timers piloter. Mange nyuddannede forsøger at komme i job ved at investere i en typerating (tillægsuddannelse) uden jobgaranti eller ved de såkaldte “pay to fly schemes”. Selvom man som nyuddannet pilot er villig til at rejse udenlands, er det stadig meget svært at finde et job. Opskriften på success er ofte et godt netværk og så evnen (heldet?) til at være på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt med evnen til at “sælge sig selv optimalt”.

Realiteterne som nyuddannet pilot står ofte i stærk kontrast til

den enkeltes forventninger og drømme!

Det at stå med 200 timer i logbogen og skulle ud og skabe sig en karriere på egen hånd, knækker desværre mange og medfører bristede drømme. Vi anbefaler derfor at du, og dem som bliver involveret i “projekt pilot”, sættes grundigt ind i branchen, inden beslutningen om at blive pilot tages. På den måde er dine omgivelser og ikke mindst dig selv, bedre rustet til tiden efter uddannelsen.

Her på spørg piloten kan du i arkivet og i vores webshop få en masse information omkring branchen.

Til dig der drømmer om at blive pilot anbefaler vi vores e-bog “How do I become a pilot”?

Bogen er skrevet af erfarne piloter til vore kommende kollegaer. Vi har selvfølgelig ikke monopol på sandheden, men vi stræber efter at være uafhængige og ærlige.

/Spørg Piloten

Kommentarer

kommentarer

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top