skip to Main Content

Er der grænser for hvor meget vind en helikopter kan starte og lande i?

Q: Er der grænser for hvor meget vind en helikopter kan starte og lande i?

Skærmbillede 2016-06-29 kl. 23.12.36

A: Der er mange faktorer der spiller ind mht. vind og helikopter operationer. Generelt kan man sige at man altid forsøger at lande/starte med modvind (headwind). Til tider er det ikke muligt, dette kan være på grund af landingsbanens orientering eller forhindringer så som bygninger, træer, ledninger m.m.

I de tilfælde hvor modvind ikke er muligt taler man om krydsvind (crosswind). Hvor meget krydsvind man må starte og lande med er specifikt for hver helikopter model og vil være oplyst i RFM (Rotor flight manual/Fartøjsmanual). Dette tal er den maksimale vind man må have vinkelret på helikopteren.

De helikoptere jeg kender til har som sådan ikke haft nogen maksimum vind for start og landing så længe det er modvind, ingen medvind tilladt. Dog kan der være begrænsninger på hvor meget vind der må være for at starte rotoren og da har jeg set maksimum der ligger på omkring 50-60 knob.

Jeg håber dette har løst dit spørgsmål og hvis du ønsker uddybning eller har andre spørgsmål så er du meget velkommen til at skrive til os igen.

På vegne af spoerg-piloten og med venlig hilsen

Jesper Schmidt-Hansen

Kommentarer

kommentarer

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top