skip to Main Content

Den farlige start – take off

Q: Hej jeg er meget meget flyskræk og ville hører om det er rigtigt At det farligste ved flyvning er start de første fem minutter det er der jeg er allermest bange! Passer det at det er der det er mest risikabelt under hele flyveturen og hvad hvis begge motorer bare gik ud pludseligt fordi der evt sad fugle i? Håber på svar. Mvh Stephanie

A: En flyver er skabt til at flyve, men for at vi kan komme op i luften og ned igen, skal vi jo tæt på jorden. Det er på disse tidspunkter, at der sker meget og vi har travlt ude foran i cockpittet. Dermed er der også en vis risiko på disse tidspunkter, men husk altid på, at vi som piloter er veluddannede og trænede i mange slags situationer, samt at vi jo gør det rigtig mange gange i kraft af vores arbejde.

Flyene har meget strikse vedligeholdelses- og serviceintervaller som gør dem meget pålidelige og sikre. Desuden er det et lovkrav, at fly skal kunne flyve videre, hvis en motor går ud. Det er meget sjældent at begge motorer går ud og selv om de gør det, kan flyet stadig flyves, som var tilfældet, da der var et amerikansk fly, der nødlandede i Hudson floden i New York i januar 2009. Mht. fuglene du nævner, så bliver lufthavnene rundt om i verden hele tiden bedre til at undgå fugle på lufthavnsområdet med forskellige ting, som skræmmer dem væk.

Med venlig hilsen,
Simon A. Schmidt

Kommentarer

kommentarer

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top