skip to Main Content

Class 1 Medical.

Q: Medical class 1, jeg har problemer med at finde præcis hvad undersøgelsen indebærer, kan du fortælle mig det?

Der er en prøve en gang om året/hvert halve år(har fundet forskellige oplysninger) efter endt uddannelse, hvad indebærer den?

A: Tak for dit spørgsmål – jeg vil prøve om jeg kan kaste lidt lys over emnet.

At have en gyldig medical er centralt for enhver pilot. Derfor er det en af de første ting man tester INDEN man begynder på uddannelsen (militær såvel som civil) – så det er ikke noget man først starter med efter endt uddannelse. Den første undersøgelse er meget grundig (og forholdsvis dyr – 7500 kr) og dengang jeg fik min medical i militæret var der enkelte ekstra ting man som militær pilot skulle opfylde – om det stadig er sådan er jeg ikke helt sikker på, da jeg har forladt militæret til fordel for en civil karriere. Mit svar her er derfor gældende for erhvervspiloter og jeg vil opfordre militær piloter til at rette henvendelse til “eksperterne” som jeg linker til sidst i mit svar.

Gyldigheden af ens pilot certifikat er betinget af en gyldig medical, så ingen medical – ingen flyvning. Det er i sidste ende pilotens ansvar at sørge for at han/ hun ikke løber ud og da resultatet af en mistet medical kan være katastrofal sikrer mange sig via såkaldte LOL-forsikringer (Loss of Licence Forsikringer).

Det afhænger af ens ansættelses forhold om udgiften til at vedligeholde en medical samt LOL forsikring er en arbejdsgiver eller privat udgift.

Indholdet af en medical undersøgelse kan du se via dette link:

http://www.euro-pilot.com/class_1_medical_certificate.php

Interval og omfang er afhængig af alder:

http://www.caa.co.uk/default.aspx?catid=49&pagetype=90&pageid=531

Og for konkrete spørgsmål, så er eksperterne forhåbentlig klar til at svare dig her:

http://www.rigshospitalet.dk/menu/AFDELINGER/Hjertecentret/Flyvemedicinsk+Klinik/

På vegne af spørg piloten,

Søren

Kommentarer

kommentarer

This Post Has 2 Comments

  1. Hej
    Jeg ville bare høre om du ved hvordan branchen har det med øjen opererede pilot?
    Står i den situation, at mit syn er en smule for ringe. Dog avde jeg set laser operation som en mulig udvej, men det link du gav hentyder til, at det er et no go. En Google søgning viser lidt blandede resultater, dog med flest der siger at det er op ok.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top