skip to Main Content

Challenger Pilot i Forsvaret – hvordan bliver man det?

Q: Jeg har læst en del om hvordan man bliver jægerpilot i forsvaret, men kan ikke finde nogen steder, hvor der står noget om hvordan man bliver challenger pilot i forsvaret – men hvilket forløb skal man gennem for at blive challenger pilot i forsvaret?

ChallengerA: Tak for din henvendelse! Min kompetence indenfor branchen er primært civil flyvning, men jeg startede min pilot karriere i forsvaret. Det er knap 15 år siden jeg selv gik på FLSK (flyveskolen) i Karup, men jeg har stadig kontakt til dem jeg gik på hold med – som i dag flyver i forsvaret – jeg er i stedet etableret i den civile branche og har base i London hvor jeg flyver B757/ B767 for et stort engelsk selskab . Såfremt du er seriøs i forhold til dine planer, vil jeg anbefale dig at vi sætter et møde op med vores militære rådgiver som er operativ på F16 og som har fingeren på pulsen i forhold til hvad der sker i militæret. Prisen vil være 1500 DKK i timen og jeg vil tro at du kan få rigtig meget ud af et møde af 1,5- 2 timers varighed. Det er selvfølgelig mange penge, men såfremt du ønsker at optimere dine chancer for at komme ind – OG ikke mindst sikre at du får valgt ”rigtigt”, så er det nok en rigtig, rigtig god investering.

Mig bekendt forholder det sig således at du ikke på forhånd er klar over hvilken flytype du kommer til at flyve. Det er noget der bliver afgjort i løbet af dit uddannelsesforløb… f.eks. vil top 4 i klassen måske have mulighed for at flyve F16 og så videre i den dur. Det er lidt atypisk at høre at du vil flyve challenger – de fleste der overvejer den militære pilot uddannelse drømmer om F16 eller helikopter. Du er godt klar over at det er muligt at flyve challenger civilt ikke??? Det er måske ikke den mest populære businessjet – i businessjet branchen er det mere Citation, Falcon og Gulfstream (som forsvaret havde før de fik Challenger) der dominerer markedet.

Det er op til dig – men måske det i virkeligheden vil være optimalt hvis du fik lidt at vide omkring både det civile og militære?

Du er velkommen til at kigge forbi www.propilots.dk her står der lidt mere om coaching og rådgivning, som jeg tror vil være den helt rigtige og seriøse vej at gå for dig. Vi har også en facebook side, såfremt du giver os et ”like” vil du automatisk blive informeret når der sker lidt nyt… du kan bare søge på spørg piloten på facebook, så skulle siden dukke op.

Er der spørgsmål til noget – så skyd bare løs – vi vil meget gerne hjælpe dig godt på vej!

På vegne af:

www.spoerg-piloten.dk & www.propilots.dk

samt med venlig hilsen

Søren

Kommentarer

kommentarer

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top