skip to Main Content

Udelukker dræn i ørene mig fra at blive (jager) pilot en dag?

Q: Jeg er en pige på 14 år, og jeg er meget interesseret i at blive jagerpilot. Jeg har læst meget på det, men der står ikke noget om, at man ikke kan blive jagerpilot, selvom man har fået lagt dræn i ørene?

A: Tak for din henvendelse. For at blive pilot i forsvaret skal du bestå en række prøver og det er ikke således at man efter at have bestået optagelsesprøverne allerede bliver inddelt “du kommer på helikopter”, “du flyver hercules” og du kommer til at flyve “F16”. Type udvælgelsen sker ofte langt senere i forløbet og vil ofte ske på baggrund af forsvarets behov og sekundært dine ønsker. Det har tidligere været således at dem der var “bedst i klassen” også fik mulighed for at vælge først (såfremt der gives et valg).

Såfremt du ønsker at blive militær pilot vil jeg derfor anbefale dig at overveje om du kunne se dig selv flyve andet end F16.

Mht. dit spørgsmål om dræn i ørene udelukker dig fra at kunne blive pilot enten civil eller F16, så vil jeg umiddelbart ikke tro at det er en hindring i forhold til at bestå en Mil eller civil Class 1 Medical – ud fra hvad jeg har kunnet finde så gælder følgende:

a) Hørelsen skal ligge indenfor de tilladte grænser

b) Lidelsen (der var grunden til dræn) har ikke givet anledning til indre øre lidelser (svimmelhed for eksempel)

c) Trommehinden har ikke fået svage partier

Dette sidste (c) af hensyn til eventuel rapid/explosiv decompression. Har trommehinden et eller flere svage partier, hvilket flyve-ørelægen vurderer, kan man måske rette op på dette ved at få lavet en ny trommehinde.

Såfremt du vil have en afklaring og måske “ro i sindet” – kan det være at du kan blive klogere ved at rette henvendelse til eksperterne på området; Flyvemedicinsk klinik – denne afdeling har i mange år haft til huse på Rigshospitalet men er nu flyttet til Glostrup:

http://www.glostruphospital.dk/menu/Afdelinger/Flyvemedicinsk+Center/

På vegne af spørg piloten og med venlig hilsen

Søren

 

Kommentarer

kommentarer

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top