skip to Main Content

Turbulens på Mallorca

Q: Jeg har rejst til Mallorca 4 gange og hver gang har der været slem turbulens og uro, hver vej. Nu skal jeg rejse slut juni måned, hvor det før har været start august. Jeg har fået af vide, at der ikke er så meget turbulens den måned. Er det sandt?

A: Jeg kender desværre ikke de lokale vejrforhold på Mallorca godt nok til at kunne give dig en detaljeret information om vejrforholdene de forskellige måneder. Hvis det du har fået fortalt, er sandt, så kunne grunden til dette være at temperaturen i slut juni er lavere end i starten af august.

En af de ting, der kan være årsagen til turbulens, er termik. Termik er varm luft, som stiger op fra jorden og på den måde skaber turbulens.

Når solen skinner på jorden, bliver den omgivende luftmasse varmet op. En luft der er varmere end dens omgivelser vil stige op. Forskellige underlag optager varmen forskelligt, og nogle vil derfor være varmere end andre, og dermed opstår der en forskel i den opadstigende luft, som derfor vil føles urolig, når man flyver gennem den.

Hvis temperaturen er lavere i juni, så er denne opvarming af jorden ikke så kraftig som i august måned, som normalt er varmere, og dette kunne være grunden til den mindre turbulens.

Kommentarer

kommentarer

This Post Has One Comment

  1. Jeg har landet i PMI flere gange. Normalt er der næsten altid turbulens på anflyvninger fra syd. Mens der er mere roligere vejrforhold fra nord. Men om turbulens er være de forskellige måneder, har jeg desværre ikke bemærket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top