skip to Main Content

Tester man piloter i forhold til IQ?

Tester man piloter i forhold til IQ?

Det er ikke normal praksis at man laver en IQ prøve af piloter. Vi tror de fleste af os (ikke bare piloter) har et ambivalent til feks Mensa IQ prøver. Så nej, IQ prøver er ikke del af en normal optagelsesprøve for nye piloter i airlines.
Når man laver rekruttering af piloter er det ofte ud fra tre elementer Attitude, Skills and Knowledge. Flere selskaber kan tillade sig at være ret kritiske ifht ansættelse af piloter og et selskab som feks SAS eller British Airways vil have mange kvalificerede ansøgere at vælge mellem. Ved en udvælgelse af erfarne piloter er det ofte, at der bliver kigget på pilotens erfarings niveau ifht alder evt check på relevant flytype. Ofte er det vigtigst dog om piloten har en personlighed (attitude), der passer i forhold til den profil man som airline har defineret at man søger.
Enkelte selskaber spreder deres rekruttering over flere faser og dage. Her er de typiske elementer competency based interview, lægecheck, psykomotoriske tests, ATPL-tests, fysik, matematik og engelsk samt simulator prøve. Særligt flyselskaber i Mellemøsten og Asien er kendte for meget grundige lægecheck og prøver.
I mange mindre selskaber er rekrutteringen mere baseret på hvem man kender og anbefalinger og det kan måske bestå i en simpel samtale med ledelsen.
Vi har mange års erfaring i at hjælpe piloter uanset erfaring med forberedelse til interview og assessments og vi tilbyder gerne 15 min gratis coaching for at man kan prøve om det er noget der fungerer for en. Coaching kan bookes her.

Mvh

Spørg Piloten

Kommentarer

kommentarer

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top