skip to Main Content

Svæveflyvning eller motorflyvning?

Q: Hej! Er en 16-årig dreng fra Silkeborg, som bare ikke kan vente med at komme op og flyve. Ved bare ikke helt hvordan jeg skal komme i gang. Er det muligt at tage et motorflyver certifikat som 16-årig? Er det dyrt, og har man tid hvis man samtidig går på gymnasium osv?
Eller skulle jeg i stedet starte med svæveflyvning? (som jeg har hørt at mange gør) Hvad ville du foreslå for at komme igang hurtigst muligt?

A: Det er muligt for dig at tage et PPL (privat pilot license) som 16-årig. Prisen for et sådan ligger på mellem 80.000 og 100.000 kr. Svæveflyvning er selvfølgelig også en mulighed og er absolut ikke forkert. Det kommer dog an på, hvad dit mål er. Hvis du senere vil uddanne dig til erhvervspilot, er det bedre at tage et PPL, da det er et skridt på vejen til et CPL (commercial pilot license). Et svæveflyvecertifikat kan du ikke bruge til uddannelsen som pilot som sådan, ud over den flyveerfaring du gør dig. Jeg ved ikke så meget om svæveflyvning, og ved derfor heller ikke hvad prisen er for at tage et svæveflyvecertifikat. Jeg kender dog en del mennesker, som svæveflyver, og de er meget begejstrede for dette. Hvis du ikke skal bruge det erhvervsmæssigt senere hen, kunne du også tage timeprisen med i dine overvejelser. Hvis det er billigere at svæveflyve, kunne det være, du havde råd til at flyve oftere. Du må indhente priser, evaluere dit behov og derudfra kan du gøre dig den rigtige beslutning.

Kommentarer

kommentarer

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top