skip to Main Content

3 spørgsmål omkring pilot-uddannelsen

Hvor lang tid tager pilotuddannelsen

Pilotuddannelsen (den integrerede) tager typisk omkring 22- 24 måneder. Den statsfinansierede tager ca 12 måneder længere grundet ekstra teori undervisning. Tager du uddannelsen modulart, kan den tage markant længere, da du til dels selv bestemmer tempo.

Hvad koster pilotuddannelsen?

Pilotuddannelsen er gratis på de to statsfinansierede skoler; Tromsø og Trafikflyhøjskolen. Den private og selvfinansierede integrerede uddannelse svinger mellem ca 450.000 DKK og 700.000 DKK alt efter hvor du tager den i Europa og hvad valutakursen lige er og om man har brug for ekstra undersvisning. Man skal nemlig være opmærksom på at prisen på den integrerede uddannelse er en minimumspris og ikke en garanteret pris. Såfremt der er noget man har lidt svært ved at få lært eller man ikke består en af sine eksaminer, så skal man påregne at skulle betale ekstra.

Den modulare uddannelse er svær at prissætte, men ofte vil den (på papiret) være lidt billigere end den integrerede. 

Selvom pilot uddannelsen mange gange er billigere at gennemføre i udlandet, skal man være opmærksom på at man muligvis mister muligheden for at få SU og SU lån.

En anden ting der der værd at vide om pilot uddannelsen er at de fleste piloter på påregne ekstra kurser som for eksempel typeratings. Et sådan kursus koster typisk omkring 150.000- 200.000 DKK.  

Kan man arbejde ved siden af pilotuddannelsen?

For mange vil den modulare uddannelse muliggøre, at man kan arbejde ved siden af og måske bedre passe familie mm.

Som udgangspunkt skal man ikke regne med at kunne arbejde ved siden af, hvis man tager den integrerede pilotuddannelse.

Vi hjælper dig gerne med pilotdrømmen

Vi har samlet en række gode råd, tips og informationer i vores e-bog, hvordan bliver jeg pilot.

Du er også velkommen til at skrive til os på contact@askapilot.net eller ringe til os på +45 5352 7700 for en til en rådgivning. Vi giver dig gerne 15 minutters gratis rådgivning over telefon, så du kan prøve om det er noget for dig.

I denne youtube video har vi samlet lidt tips til dig der gerne vil være pilot, men som ikke rigtig ved hvor du skal starte.

Mvh

Spørg Piloten/ Ask A Pilot

 

Kommentarer

kommentarer

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top