skip to Main Content

Skal man være ekstra god til matematik som pilot?

Q: Hej spørg piloten.

Jeg er en dreng på 14 år. Og jeg har lige siden jeg kan huske, drømt om at blive pilot. Jeg har i mange år også fløjet flight simulater med joystick. Mit værelse er faktisk også fyldt med model fly. Jeg har dog et spørgsmål… Jeg klarer mig fint i Matematik, jeg er ikke på den måde dårlig, men jeg kan sagtens finde ud af det, og jeg følger godt med.

Men jeg ved ikke om man skal være rigtig rigtig god til matematik for at blive pilot?
For jeg vil ikke sige at jeg er den allerbedste.
Så tror du stadig at jeg har en chance for at nå min drøm???
Hilsen Andreas

A:
Hej Andreas,
Der er selvfølgelig igen tvivl om du skal kunne noget matematik som pilot, men jeg kan godt afsløre at der for langt de fleste piloter, ikke er nogen grund til at skulle kunne regne en helt masse. Jeg har listet de ting som jeg selv bruger til dagligt her under, og som du kan se, er det helt grundliggende matematik.

Ligge sammen, trække fra, dividere, gange, procent regning, potenser, kvadratrod og så videre. Trigonometri (lære du måske først rigtigt på gymnasie) men du har sikkert lært om trekanter, cirkel beregning osv. Grundliggende ligninger er også en god ide.

Det er vigtigt at have en god forståelse for matematik og bestemt også fysik samt engelsk, det vil hjælpe dig med at forstå ting bedre, når du vil være pilot. Hvis du gør som du siger, altså følger med i skolen, ligger et fornuftigt arbejde i at lære, vil det være rigtigt godt, og så kan jeg kun varmt anbefale at tage gymnasie med når du en gang kommer der til.

På vegne af:
www.spoerg-piloten.dk & www.propilots.dk
samt med venlig hilsen
Jens Martin Christensen

Kommentarer

kommentarer

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top