skip to Main Content

Sikre flyselskaber

Q: Jeg er som så mange andre bange for at flyve. Jeg skal en tur til Los Angeles og glæder mig til ferie – frygter flyveturen.

Vi skal tilbringe 1 uge i Los Angeles og vi skal flyve med British Airways tur/retur til København. Efter 1 uge i Los Angeles skal vi tilbringe 10 dage på Maui – til og fra Maui flyves med American Airlines.

Er disse selskaber OK at flyve med?

A: Du er langt fra alene med din frygt for at flyve. Der en række ting, du kan forsøge for at forbedre dit forhold til det at flyve. Hvis du har mod på at arbejde lidt med dig selv og din frygt er du meget velkommen til at skrive igen – så skal jeg gerne uddybe det lidt mere hvad du kunne gøre.

Du spørger helt konkret til sikkerheden ombord to flyselskaber og selvom jeg ikke kan give dig nogen garantier, så vil jeg da i hvert fald gerne give dig mit syn.

For at starte med British Airways. British Airways, mange gange forkortet blot BA er i kategorien ”Legacy Airlines”, dvs det er et meget, meget stort flyselskab. Stort betyder ikke nødvendigvis godt, men ud fra egne erfaringer med BA og mit kendskab til deres crew – så vil jeg mene at du er i rigtig gode hænder. BA er et højt respekteret flyselskab. BA har så mange operationer, at du sikkert vil kunne finde et par episoder hvor tingene ikke er gået som planlagt… det er næsten statistisk umuligt at undgå for så stort et selskab, men jeg synes langt fra, at der er grund til bekymring. Mange gange kan god service og komfort ombord på flyveturen dæmpe frygten for at flyve. Generelt har BA den nyeste teknologi og rigtig rummelige fly, så du har gode muligheder for at føle dig godt tilpas og få tiden til at gå. Selvom du måske synes det er lidt fjollet, så vil jeg anbefale at du ved boardingen gør personalet ombord på flyet opmærksom på, at du ikke er glad for at flyve. De er til for din sikkerhed men også for din komfort. Hvis de bliver gjort opmærksom på at du ikke er glad for at flyve, kan de lettere ”holde lidt øje med dig” – på en god måde – samt målrette deres service bedre.

Hvis økonomien tillader det, og i ikke allerede har gjort det, vil jeg overveje at opgradere jeres sæder.. det kan hjælpe med til at gøre turen lidt mere fornøjelig.

Dernæst skal i med American Airlines… ofte forkortet AA. Igen har vi at gøre med et kæmpe flyselskab med en god sikkerhed. Da flyve turen er lidt kortere, er det muligt at i skal flyve med en mindre flytype end den i skal flyve med fra DK til USA. Som følge heraf vil sæderne og servicen højst tænkelig være lidt mere ”spartansk” – det betyder dog ikke at der er skåret ned på sikkerheden. Selvfølgelig vil der være forskel på oplevelsen i forhold til BA, men det kan sikkert spores tilbage til forskellen i service kulturen fra Europa vs USA. Jeg vil ikke have nogen bekymringer om at skulle flyve med AA.

Jeg synes det lyder som en rigtigt dejlig tur i skal på og jeg vil håbe, at du trods din frygt for at flyve, alligevel kommer til at nyde hele ferien… inkl. flyvetur.

Kommentarer

kommentarer

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top