skip to Main Content

Russerne kommer?

Q: Jeg troede, jeg havde overvundet min flyskræk. Fløj til Rom i Januar og vil gerne til Tyrkiet i efteråret. Mit spørgsmål lyder? Hvor alvorligt ser I på de i hvert fald 2 “hændelser” med russiske militærfly, som flyver ind i civilt luftrum uden at melde sig til flyvelederne? Dette er p.t. min største bekymring vdr. flyvning.
Venlig hilsen Erik S.

A: Hej Erik.
Dit spørgsmål er velbegrundet og en god grund til, at flere og flere bliver angste og nervøse for at flyve. Medierne er i denne sammenhæng desværre gode til at “puste en storm i et glas vand”, da de jo ved, at der er kød på historien – særligt i disse tider når man tænker på forholdet mellem EU og Rusland grundet Ukraine krisen.

I realititen sker det forholdsvis ofte, at russiske fly flyver lige på grænsen eller ind i enten dansk eller svensk luftrum uden at melde sig. Igen særligt efter Ukraine krisen. Om dette skyldes en “spillen med musklerne” overfor EU, eller at Rusland stadig vil fremstå som en militært stærk nation, er det vel kun Vladimir Putin, der kan svare på. Grunden til at det kom så meget frem i medierne, var at det skete tæt på Kastrup og dermed i et meget trafikeret luftrum. Dette er selvfølgelig ikke hensigtsmæssigt og sikkerhedsmæssigt forsvarligt, men lige dette tilfælde hører også sjældenhederne til – og igen er det måske med en dybere mening, at Rusland netop gør dette.

Du skriver, at du troede du havde overvundet din flyskræk – hvor meget fylder den i dit private og måske endda også arbejdsmæssige liv? Vi tilbyder her på ProPilots nemlig individuelle kurser imod flyskræk, da vi som piloter jo gerne ser, at vores passagerer er glade og spændte på at skulle ud at flyve. Det kan jeg varmt anbefale dig.

Mvh,
Simon

Kommentarer

kommentarer

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top