skip to Main Content

Norwegian må ikke overflyve Rusland?

Q: Jeg hørte forleden at norwegian ikke må flyve over Rusland, er det fordi det koste penge at flyve over andre lande eller er det andre forhold der er skyld i dette. Jeg kan se at andre fly godt må flyver over Rusland?
A: Hvorfor Norwegian ikke flyver over Rusland, kan jeg desværre ikke med sikkerhed svare på, men kan da prøve at komme med en forklaring.
Det er korrekt at andre fly flyver over Rusland – det gør jeg også selv, når jeg er på arbejde – og vil i den sammenhæng sige, at der absolut INTET farligt er i det! Jeg kiggede lige SAS’s rute til Beijing og de flyver uden problemer over Rusland. Hvorfor Norwegian fravælger at gøre dette, kan jeg forestille mig er et politisk spørgsmål. Når fly overflyver lande, skal der betales en slags “afgift”, da landet jo sørger for radardækning, sikkerhed osv. Det kan være, at der fra et højere sted i Norwegians bestyrelse er blevet bestemt, at man ikke gider finansiere Rusland efter Ukraine krisen for alvor tog fat. Modsat kan det også være, at Norwegian ikke kan få tilladelse til at flyve over Rusland, men det kunne jeg ikke forestille mig, da SAS jo gør det…
Jeg ved ikke, om du kan bruge dette svar til noget, men det er i hvert fald mit bud på, hvordan det kan være, at det er, som det er. Men decideret sikker på dette er jeg bestemt ikke og for at få et entydigt svar, skal man nok have fat i nogle internt i Norwegian – måske endda lidt højere oppe i systemet, for at vide hvad der ligger til grund for denne beslutning.
Med venlig hilsen,
Simon A. Schmidt

Kommentarer

kommentarer

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top