skip to Main Content

Motoren rasler

Q: Hej pilot
Hvorfor rasler/klirre nogle jet motorer når man stiger ombord eller fra borde det lyder næsten som om nogle faneblade sidder løse men det kan vel ikke passe ?
og bør man informere hvis man som passager bemærker at en skrue mangler i en af de mange plader som er rundtom på et fly ?
Jeg har oplevet at der manglede en skrue og den næste sad hel skævt i en plade på siden af en
jetmotor
Mvh. Kurt
A: Hej Kurt.
Du har faktisk selv svaret på spørgsmålet, for jo, det er fanbladene i motoren du kan høre. Det forholder sig således, at fanbladene er konisk udformede i selve akslen de sidder i, så når motoren startes, slynges fanbladene ud og bliver derved fikseret ved hjælp af centrifugalkraften. Der skal være noget plads at give af, da fanbladene er lavet af et andet materiale end akslen og med de store temperatur ændringer, der er fra slukket til tændt motor, udvider disse materialer sig ikke lige meget. 
Da alle mennesker er forskellige, er det meget svært at svare generelt på, hvordan stewardesser/piloter vil reagere på et sådant spørgsmål du omtaler, men det vil aldrig kunne skade. Piloten går selv rundt om flyet og kigger på det inden hver flyvning og ydermere er alle fly underlagt et meget grundigt og omfattende serviceprogram, som gør at flyet jævnligt bliver undersøgt af flymekanikere. Men jeg synes personligt, at du sagtens kan informere om det, da det jo er sikkerhed frem for alt.
På vegne af spoerg-piloten.dk
Med venlig hilsen
Simon A. Schmidt

Kommentarer

kommentarer

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top