skip to Main Content

Lithium Ion batterier i flyvemaskinen

Q: Hej
Jeg skal på golfferie i Spanien og har en el.vogn jeg gerne vil have med, men er nu i tvivl om vi må have batteriet med. Det er et lithium 12v-15ah. (LitePower)
Mvh. Paul Rudi Iversen

A: Hej Paul
IATA – International Air Transport Association – er en sammenslutning af ca 250 flyselskaber og deres vigtigste opgave er at sørge for at flyvning foregår sikkert. Da Lithium Ion batterier bliver benyttet mere og mere har det været nødvendigt at opdatere reglerne på dette område. Reglerne er blevet strammet her fra den 1. januar.

Området er Dangerous Goods (farligt gods) og dette er normalt ikke noget man som passager tænker så meget over. Faktisk accepterer man, at man har læst reglerne når man bestiller sin billet. Online kommer der en boks som de fleste klikker ja til, at de har læst indholdet af, men de færreste læser hvad der står. De mest kendte ting som man ikke må have med om bord er selvfølgelig våben og fyrværkeri. Men faktisk er der mange flere ting som man ikke må have med. Der er dog også farligt gods, man godt må have med, men kun under særlige forudsætninger. Listen over det farlige gods man gerne må have med finder du under dette link: http://www.iata.org/whatwedo/cargo/dgr/Documents/passenger-provisions-table-2.3.A-dgr-56-en.pdf

Man skal under alle omstændigheder spørge det flyselskab man skal flyve med når det handler om hvad man må have med på sin flyvetur. Det skal du også selvom jeg finder frem til dette svar:

Battery-powered mobility aids with lithium ion batteries (collapsible), lithium-ion battery must be removed and carried in the cabin (see 2.3.2.4(d) for details). Dvs du må gerne have din vogn med, batteriet skal tages ud og du skal have batteriet med dig i en taske om bord på flyveren. Du skal have tilladelse fra selskabet du flyver med!

På vegne af Spørg Piloten,
Anders

Kommentarer

kommentarer

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top