skip to Main Content

Job efter uddannelse

Q: Når man er helt færdig med uddannelsen som pilot og skal til at søge job, så skal man vel starte med at arbejde for de mindre selskaber, men hvornår kan man så fx begynde at arbejde for de større selskaber som Lufthansa eller SAS? Jeg er villig til at flytte til Tyskland, men er der overhovedet bedre jobmuligheder der?
Hilsen Benjamin

A: Hej Benjamin. Der er ingen grundregel for i hvilken slags selskab man starter sin karriere. Du nævner Lufthansa. De har deres egen flyveskole og uddanner piloter som de ansætter selv. Men de uddanner også for mange, så der er flere som går og venter på at de kan komme til at starte. Lufthansa har midlertidigt lukket deres flyskole og forventer først at åbne den igen om et par år.

Dertil kommer alle de private flyveskoler som uddanner piloter. Der bliver uddannet for mange piloter i forhold til efterspørgslen. Det betyder at kampen for at få et job er hård. Derfor er der grundlæggende at man er villig til at søge derhen hvor der tilbydes et job. Hvor er disse jobs så? Der bliver ansat mange piloter i Mellemøsten og i Asien, men det er alle piloter med meget erfaring. Der vil selvfølgelig stadig være nyuddannede piloter der finder sig et job. Det handler om hårdt, vedholdende arbejde. Nogle tager en typerating og håber på den måde at få foden indenfor i varmen. Prisen er dog høj og der er ingen garanti for at få et job. Andre søger lykken i Afrika hvor man kan finde arbejde uden at have erfaring med sig.

Markedet for flyvning i Europa står næsten stille og det er stort set umuligt at finde et job her. Også selvom man har erfaring med i bagagen.

Kommentarer

kommentarer

This Post Has One Comment

  1. Vi mangler uddannede piloter til flyvning af fotoopgaver i en Cesna 172.
    Hos os skal du kun flyve, idet vi altid har både en fotograf og en pilot med i flyet.
    Gå ind på vores hjemmeside og send en mail, så kontakter vi dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top