skip to Main Content

Jeg har set nogle videoer hvor folk har taget en uddannelse til 737-800, men nogle gange flyver de i små fly, hvorfor?

Q: Jeg har set nogle videoer hvor folk har taget en uddannelse til 737-800, men nogle gange flyver de i små fly, hvorfor?

A: Meget er den flyvning vi foretager os på vores job er på auto-pilot. Personligt flyver jeg ofte flyet op til 6 kilometers højde, fordi det er tilladt i mit flyselskab, og fordi jeg nyder at styre selv. Hvis flyet er på auto-pilot, styrer vi flyet ved at trykke på nogle knapper i cockpittet. Der er ikke så meget frihed ved at flyve en stort passagerfly, da alle ruter er planlagte, og det kan gøre det lidt monotont at flyve.

Når vi sætter os ind i et lille propelfly, flyver vi ofte under VFR. VFR er visual flight rules. Dvs. at det er tilladt at flyve efter det vi kan se. Når vi flyver for vores selskaber flyver vi under IFR, instrument flight rules. Når vi flyver IFR, skal man flyve via nogle forudbestemte veje i luften, og ofte både flyve en bestemt hastighed. Dette er bla. fordi vi IFR foregår i controlled airspace. Altså et luftrum der er dækket af en radar og er under ATC (Air traffic control). VFR derimod foregår ofte i uncontrolled airspace, og man er fri til at gøre hvad man vil, så længe det er indenfor luftfartsregelerne. Det giver os lidt lege-rum og frihed. Samtidigt er det hammer fedt at kunne tage familien, vennerne eller kæresten med på feks en endagstur til Bornholm.

På vegne af spørg-piloten og med venlig hilsen

Jacob

Kommentarer

kommentarer

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top