At finansiere den private pilotuddannelse er for de fleste lidt af en udfordring. Særligt hvis…

Jeg har en lidelse kan jeg godt blive pilot?
Generelt er det svært, at give et “sort/ hvidt” svar. Lidelser kan være meget forskellig og hvordan de påvirker fra person til person, kan også være forskellig. Der er naturligvis en række lidelser, som er uforenelige med at være pilot. Det kunne f.eks. være visse former for farveblindhed eller en hørelse eller syn, som er over grænseværdierne. Til tider er det heller ikke lidelsen i sig selv, som gør at du ikke kan blive pilot, men måske den medicin du tager i forbindelse med din lidelse, som gør at du ikke kan blive pilot.
Gråzonerne
Såfremt du har en lidelse, der er i “gråzone” området – det kunne f.eks. være, hvis du har en autisme forstyrrelse (er på spektrum), er dyslektisk, har dyspraksi, har en form angst, stammer etc, så er spørgsmålet om hvordan det påvirker dig. Som udgangspunkt skal du forestille dig, at der er visse funktioner, at du skal kunne udføre som pilot. Det kan også være, at den medicin du tager gør, at du ikke kan blive pilot.
Spørgsmål du kan stille dig selv for måske at få en afklaring.
- Kan du performe ligeså godt som en der ikke har lidelsen? (altså har du lært at kompensere for lidelsen)
- Har du motorikken til f.eks. at cykle eller køre en bil? (må du ikke, så må du nok heller ikke flyve som pilot)
- Luftfart er generelt et støjende, skiftende og tidskrævende miljø – kan du begå dig i et sådan miljø?
- Der er mange prøver du skal bestå som pilot, kan du generelt bestå eksamener?
- Har du brug for særlig støtte i dagligdagen? I kampen om at blive pilot, vil det måske stille dig sværere
- Kan du skifte din døgnrytme uden det påvirker dig? Mange piloter arbejder med skiftende arbejdstider
- Hvordan har du det med at arbejde med mange forskellige personligheder? I luftfartsbranchen vil du møde mange forskellige personligheder, som du skal kunne arbejde sammen med
- Hvordan vil du reagere ved en uforberedt situation, f.eks. en nødsituation? Langt den største del af pilotens arbejde er rutine arbejde, men piloten skal kunne håndtere en uforberedt situation ved anvendelse af procedurer, god kommunikation og beslutningsevne. Gør din lidelse, at du har udfordringer ved det?
Research
Vi forstår godt, hvis du gerne vil lave lidt research for at få en afklaring. Her er lidt hjælp. Det første spørgsmål du skal stille dig selv er om du vil være privat pilot eller kommerciel pilot. Helbredskravene er nemlig forskellige. Dernæst er det relevant, hvor I verden du gerne vil være pilot. Er det i Europa eller USA? Hvis du vil være kommerciel pilot i Europa er svaret, at du skal søge efter “Initial EASA Class 1 Medical”. Listen over ting du skal igennem for at få helbredsgodkendelsen er lang, og den der kan træffe beslutningen om udstedelse kaldes en AME (Aviation Medical Examiner). Det er i bund og grund en særlig læge. Et godt sted at starte i forbindelse med information er det enkelte lands trafikmyndighed. I Danmark vil det f.eks. være Trafikstyrelsen.
Har ud brug for hjælp?
Hvis du har drømme om at blive pilot vil vi anbefale, at du laver et “reality check” i forhold til om dine forventninger til branchen er realistiske. Du vil finde en masse gratis information her på siden, ligesom vi har vores YouTube kanal. Vores booklet “How Do I Become A Pilot” er også fyldt med gode tips og den kommer rundt om mange områder – så hvorfor ikke downloade den? Du kan også rette henvendelse til f.eks. FPU (Flyvebranchens Personale Union). Med mellemrum tilbyder FPU informations aftener omkring at blive pilot, og du kan også ringe til dem med spørgsmål. Det kan være rart, at få snakket grundet ud om tingene, og det at blive pilot er en stor beslutning. Vi tilbyder en 15 min gratis snak omkring dine planer. Herefter kan du nemmere afgøre om den personlige rådgivning vi kan tilbyde dig (mod betaling) er noget for dig.
Happy landings
Spørg Piloten
This Post Has 0 Comments