skip to Main Content

Jeg er en dreng på 13 år som har en kæmpe drøm om at være pilot i forsvaret

Q: Jeg er en dreng på 13 år som har en kæmpe drøm om at være pilot i forsvaret – og jeg har en række spørgsmål: Er der krav for højde? Hvor lang tid tager uddannelsen? Er det gratis? Hvis man nu uddanner sig som civil pilot er der så mulighed for at blive jetfly? Og hvilke krav er der?

Tak for din henvendelse – jeg er glad for at du har fundet vej forbi vores side!

Der er jo nogle år endnu, før det vil være realistisk for dig at kunne søge ind; både som civil pilot og militær pilot. Tingene kan derfor nå at ændre sig mange gange undervejs.

Den civile uddannelse har som udgangspunkt ikke nogen højde krav – men det er klart at du fysisk skal kunne udføre dit arbejde “ude foran” – du skal med andre ord kunne “komme ind og ud af dit sæde” samt kunne nå “kontrollerne”. I det selskab jeg arbejder for tror jeg (uden at ligge hovedet på blokken) at den laveste pilot vi har er omkring 150 cm og den højeste et par cm over 2 meter.

Forsvaret har en del strengere krav til højden – du kan altid finde de opdaterede oplysninger på forsvaret side. I 2011 havde vi indlæg vedr. højde, du måske vil finde interessant – bemærk at forsvaret i mellemtiden har åbnet for rekruttering. https://spoerg-piloten.dk/uddannelse-til-pilot/hojdekrav-til-piloter/

Den militære uddannelse tager en del længere tid end den civile, hvilket blandt andet hænger sammen med at du samtidig skal uddannes til officer. Der ud over skal du være opmærksom på at du tegner kontrakt med forsvaret på omkring 16 års tjeneste pligt. Du kan med fordel læse vore indlæg under “Pilot i forsvaret”.

Den militære uddannelse er gratis, faktisk får du løn under uddannelse.

Det forholder sig dog desværre ikke således med den civile uddannelse, der typisk tager ca 2 år.

Uddannelsen svinger lidt i pris, alt efter hvor i verden du gennemfører den og der kan komme “tillægs uddannelser” såsom typeratings oven i grunduddannelsen. Dermed er det ikke unormalt at en pilot bruger tæt på 1.000.000 kr på uddannelsen inden han/ hun er i det første job.

Er ikke helt sikker på jeg forstår dit spørgsmål vedr. jetfly… den civile pilot uddannelse giver dig mulighed for at flyve propel såvel som jet fly – men ofte kræves en “typerating”.

Kravene til uddannelsen varierer alt efter skole. Helt overordnet set skal du dog kunne bestå helbreds undersøgelsen til en JAR Class 1 medical, have finansieringen af uddannelsen på plads samt kunne bestå flyveskolens optagelsesprøve. Normalt er gode kundskaber i engelsk og matematik påkrævet.

Du vil kunne finde en række oplysninger på vores side omkring uddannelsen til pilot og alle de svære og vigtige overvejelser i den forbindelse. Skulle der være noget du mener vi IKKE har dækket eller har du lidt svært ved at hitte hoved og hale i det hele – så må du ikke tøve med at skrive til os.

På vegne af spørg piloten og med venlig hilsen

Søren

 

Kommentarer

kommentarer

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top