skip to Main Content

Hvor meget fritid får man om måneden som pilot?

Q: Hvor meget fritid får man om måneden som pilot?

Cockpit leveler

A: Det svinger meget og afhænger af hvor du er ansat. De fleste piloter er dog underlagt et maksimum på 900- 1000 årlige flyvetimer, så det sætter sine begrænsninger. Flyvetimer er dog ikke lig med arbejdstimer. Dine arbejdstimer inkluderer f.eks. ventetid på jorden, undervisning og f.eks. positionering fra A-B.

Piloter der flyver lang ruter vil ofte skulle hvile ned, før de må flyve retur. Her kan der blive tale om, at de må vente længere end flyve hvile tids reglerne foreskriver, af den simple grund at det skal passe sammen med flyselskabets ruteprogram (at der er et fly de kan flyve retur). Det hører dog til sjældenhederne at der er tale om mere end et par dage.

Kort rute piloter, flyver måske op til flere ture på samme dag, men vil i højere grad være hjemme og sove i egen seng end f.eks. lang rute piloterne.

Er man ansat til at flyve business jets oplever man måske en del ventetid, hvor man er standby – dvs. klar til at kunne tage afsted. Disse piloter er dog nok dem i branchen som flyvetidsmæssigt flyver mindst.

Hvis fritid er lig med tid hjemme i egen seng, så er det nok kort rute piloterne der “vinder”. Men ellers er lang rute piloterne nok dem der har mest fritid.

Dem der har det bedst i branchen (på fuld tid) har måske op til 18- 20 dage fri på en måned, men det er lidt teknisk at forklare hvordan det hænger sammen…  det normale er nok mere, at man har 11- 12 dage fri på en måned, alt andet vil være farligt at forvente.

På vegne af spørg piloten og med venlig hilsen

Søren

 

 

Kommentarer

kommentarer

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top