skip to Main Content

Hvilken flyrute kommer tættest på Mt Everest?

Hvilken flyrute kommer tættest på Mt Everest?

Mt Everest ligger i Kathmandu Flight Information Region (FIR) tæt op at Kina (Kunming FIR). Der løber en Airway ved navn B345/ G348 langs med Mt Everest som giver en ret fin udsigt, specielt hvis man tager ruten og til punktet “NONIM”. Følger vi B345 til den første kommercielle større lufthavn ender vi ved 4 bogstavs ICAO lufthavnen ZULS som er Lhasa Gonggar. Der er dog, os bekendt, pt ikke nogen direkte rute mellem Lhasa Gonggar og Kathmandu.

Den bedste udsigt vil, efter vores mening være hvis du kommer enten fra et sted i Kina, via Bhutan eller det Nordlige Indien. Det kan dog være svært at være helt sikker på ruten (altså at flyet vil flyve på airway B345/ G348) idet f.eks. vind og vejr kan gøre at der vælges at flyve via andre airways.
Når der flyves til destinationer i Asien fra Europa er ruten som regel en del syd for B345/ G348, men det hænder at sigtbarheden er god og der ikke er skyer der blokerer den flotte udsigt. Så på en tur fra København til Thailand eller Vietnam kan man også være heldig 🙂
Den tætteste kommercielle lufthavn på Mt Everest er Lukla og der er, os bekendt, kun en rute til og fra Lukla og den går fra Kathmandu.

Lukla lufthavn

Lukla lufthavn er ikke for sarte sjæle. Om den vitterlig er verdens farligste lufthavn at beflyve er der nok mange meninger om. Hvad der ikke kan betvivles er at man skal have respekt for terrænet og vejret. Landingsbanen gør også at det er meget begrænset hvilke fly der kan lette og lande. Planlægger man en tur til Lukla skal man nok være forberedt på mulige forsinkelser idet piloterne selvfølgelig ikke sætter livet på spil de dage vejret er krævende og forholdene ikke muliggør en sikker landing eller start.

Mvh
Spørg Piloten

Kommentarer

kommentarer

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top