skip to Main Content

Hjælp til fly-angst

Hjælp til fly-angst. Hvis man først har fået angst for at flyve kan hjælpen syntes svær. Der er dog gode råd. Læs med her.

Rigtig mange danskere går rundt med et ubehag ved a flyve og det kan være svært at få hjælp til fly-angst.

Den første udfordring kan være at erkende at man har brug for hjælp. Dernæst finde frem til hvordan man får hjælp til fly-angst.

Mange prøver at overbevise sig selv om at det er sikkert nok og flyve og de leder efter “garantier”. Har du det sådan, er den bedste garanti vi kan give dig, at dem der arbejder i branchen også har familier og venner at de gerne vil se igen. Vi er ikke ude på at udsætte os selv, vore kollegaer eller passagerer for fare. Den oplysning er dog en besked til dit “rationelle system” og vi ved af erfaring at mange stadig fanges i et tankespor hvor man forestiller sig at det alligevel går galt.

Flyangst er sjældent en rationel frygt

Flyangst er sjældent en rationel frygt. Med der mener vi at det er sjældent at mere viden om flyvning fjerner frygten. Det skulle man måske tro, fordi hvis man nu kunne se at flyvning slet ikke var så farligt – så ville hjernen måske overbevises? Hvis du er frustreret over at have det sådan, så kan vi berolige dig med at det er helt klassisk og at det er gode råd stadigvæk.

Hvordan kan man forklare og forstå flyangst

Flysangst set fra et neuropsykologisk og fysisk perspektiv kan være interessant læsning. MacLean og kommunikation mellem det autonome nervesystem og resten af centralnervesystemet – kommer fint ind på det. Det kan dog være lidt for detaljeret for de fleste.

Helt simplet fortalt.

Når du befinder dig i et fly, vil du måske føle tab af kontrol og et naturligt resultat af dette er, at kroppen reagerer med stresssymptomer.

Når kroppen går i alarmberedskab og vi oplever fare, har vi instinktivt 3 muligheder.

  • Flygte
  • Kæmpe
  • Fryse (ude afstand til at gøre noget)

Når vi er ombord flyvemakskinen vil det at flygte eller kæmpe ikke være en mulighed. Tilbage har vi altså en tilstand hvor vi føler afmagt og mangel på kontrol.

Når det sker så begynder vi at opleve ubehag.

I mild form kan der være tale om sedige håndflader, øget vejrtrækning og hjerterytme etc.

I lidt stærkere form har vi ukontrollerbar gråd og panisk angst.

At gå fra flyangst til flyglæde

Hvis glæde og fly i samme sætning er noget du har meget svært ved at forestille dig lige nu, så forstår vi dig godt.

Her kan du læse om andres rejse.

Hjælp til flyangst

Overrodnet ser vi to muligheder.

Den helt store forskel på de to muligheder er, at selv-hjælps-muligheden (til 269 DKK) fokuserer på hvordan du effektivt kan håndtere det ubehag du føler. Den fokuserer ikke på helt at fjerne angsten. Selv med få dage til afrejse kan man opnå at føle en forbedring, således turen bliver overkommelig.

Ved et individuelt forløb fokuseres der på at fjerne angsten. Du vil sammen med en pilot og mentaltræner få værktøjer til at håndterer dine tanker og følelser. Når du føler dig godt tilpas med teknikkerne starter arbejdet med en “sansefilm”. Dette er en form from programering af hjernen. Første skridt til at få det bedre er nemlig, at du kan forestille dig en flyvning der går godt. Dernæst er det næste skridt, at du oplever at have kontrollen over dine tanker og følelser, når du er ude og flyve rigtigt.

Er jeg stærk nok til at komme af med min fly-angst?

Det mål kan måske være lidt fjernt for dig at forestille nu, men vi har hjulpet mange før dig til at komme af med deres fly-angst. Det vigtigste er, at du har modet til at arbejde med dig selv og at du giver dig tid til øvelserne. 

Hvad koster det og hvor lang tid tager det?

Mange vil selvfølgelig gerne vide hvor lang tid et individuelt forløb tager og hvad det koster? Vi har ikke nogen standard pakker. Alt bliver tilpasset hvad du har brug for. Det gør det også vanskeligt at sige præcis hvad det koster og hvor lang tid det tager. De fleste oplever en mærkbar forbedring efter 4- 5 møder, hvilket typisk afvikles over 2- 3 måneder. Et sådant forløb koster ca 4000 DKK.

Hvad ved vi fungerer ved fly-angst

Ved effektiv brug af mentaltræning/ afspændingsøvelser kan du bringe kroppen i en afslappet tilstand. Den klare fordel ved at kunne bringe sig i en afslappet tilstand er, at din evne til at bruge din fornuft og rationalitet er bedre.

Det vil sikkert langt fra være således, at du føler at flyvning er verdens fedeste ting at foretage dig, for uden at man har arbejdet med de bagvedliggende årsager til angsten, så vil følelserne stadig kunne opstå.

Med mentaltræning/ afspændingsøvelser kan du opnå en balance, hvor du kan håndtere din flyangst, dvs. du kan håndtere følelserne når/ hvis de opstår og holde dit stressniveu nede.

Derved kan du stadig sætte dig op i en flyver, når du f.eks. skal på ferie eller forretningsrejse uden at ligge søvnløs i dagene optil afrejse.

Lad os hjælpe dig med din fly-angst

Hvis du har spørgsmål eller du ønsker vi skal hjælpe dig kan du skrive til os på contact@askapilot.net eller ringe på +45 5352 7700

Happy Landings

Spørg Pilot/ Ask A Pilot

Kommentarer

kommentarer

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top