skip to Main Content

Forsvunde flyvemaskiner

Q: Hej Spørg Piloten!
Gåden om hvad der skete om det forsvundne fly fra Malaysian Airways er endnu ikke løst. Efter at flyet forsvandt, har eftersøgningshold fra flere nationer forsøgt at finde rester fra flyet og de såkaldte “sorte bokse” uden held. – Det undrer mig, at det kan være så svært at finde et fly nu til dags, da der jo findes så meget gps-sporingsudstyr, der kan hjælpe med at finde forskellige andre ting. Kan denne teknologi ikke bruges til at finde forsvundne passagerfly? Eller er der mon snarere en politisk årsag til, at man ikke bruger en allerede kendt teknologi?
Med venlig hilsen Kåre

A: Hej Kåre
Det er helt sikkert, at hvis man ændrede udstyret om bord i dag, så kunne det sagtens lade sig gøre at spore flyvemaskinerne over alt. Normalt er det sådan, at flyvemaskiner følges på jorden via en radar. Da Malaysia Airlines flyvemaskinen forsvandt, var den i et område med ringe eller ingen radar dækning.

Hvis man ændrede udstyret om bord til at sende gps positionen via satellit kommunikation, så kunne man nemt spore hver eneste flyvemaskine. Ud over at spore flyvemaskiner så kunne man også kommunikere vigtige data om flyvemaskinens tilstand – om alle systemer fungerer normalt og man kunne tale med flyvekontrollen, uden at skulle være afhængig, af den ringe radiodækning som VHF tilbyder.

Der er bare det lille problem, at det er utrolig dyrt, at skulle udstyre alle flyvemaskiner med satellit kommunikation. Og i dagens flyvning hvor passagerene vil flyve for 300 kr retur til De Kanariske Øer, så er der ikke råd til at installere sådan noget udstyr. Så hvis vi leder efter en politisk årsag, så er det, at folk ikke vil betale prisen. Det skal bare være billigt.

Med venlig hilsen og på vegne af Spørg Piloten,
AndersKommentarer

kommentarer

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top