skip to Main Content

Flyvemaskinens hastighed

Q: Hvad fart har et normalt fly når det 1:letter 2:flyver?

A: En flyvemaskines hastighed ved start er ikke en fast værdi. Hastigheden er afhængig af mange forskellige ting og bliver før start sat fast ved at bruge alle aktuelle værdier for de forskellige forhold som man skal tage højde for. De forhold er: flyvemaskinens vægt, vind retning og hastighed, banens forhold –derunder våd eller tør bane, luftens temperatur og tryk, eventuelle forhindringer for enden af banen, samt eventuelle systemer på flyvemaskinen som ikke virker.

Når man så endelig er kommet i luften og har nået rejseflyvehøjden er der igen flere faktorer der har indflydelse på hvor hurtigt man vælger at flyve, men normalt så flyver man omkring Mach 0.78 og 0.82. Hvis man skal sige det i grove træk er det mellem 700 og 900 kilometer i timen.

Kommentarer

kommentarer

This Post Has 7 Comments

 1. Hej har haft en diskussion på arbejde om hastighed på et fly, vil gerne ha den afsluttet.
  mener at jeg har fløjet hjem med fly fra Canada kan ikke huske hvilket,men mener vi nåede op på ca, 1100 km/h kunne man se på sådan en info skærm kan det passe for det mener de andre ikke håber jeg får ret for det er da sjovest
  MVH Michael…

  1. Hej Michael
   Jo det kan sagtens lade sig gøre. Mere er også muligt. Den hastighed du ser i flyverens “Airshow” er vores groundspeed, som er flyverens hastighed over land, dvs det er inklusiv med eller modvind. Hvis du har en god medvind, kan hastigheden nemt nå op på det, som du har oplevet.
   Mvh Anders

 2. Hej, kan se at det er en gammel blog, men prøver at spørge alligevel.
  Kan du ikke give et bud på, hvad farten er når flyet letter i godt vejr, uden forhindringer?

 3. Hej Jesper.
  Selvom det er et gammelt indlæg, bliver vi stadig notificeret, når der kommer nye kommentarer 🙂
  Det er forskelligt fra flytype til flytype og hvilken konfiguration man vælger at starte med. For at gøre det lidt generelt kan vi sige ca 300 km/t for større jets.
  Mvh Anders

 4. Hej, jeg har en kollega som hårdnakket påstår at have fløjet 2000 km/h på vej hjem fra Amerika, dette lyder fuldstændig ublu i mit øre men ikke desto mindre kan det have været tilfældet?

  Mvh Nico

 5. Den fart er da vist kun den gamle Concorde (tjek youtube – vildt fede videoer) som kom op på de hastigheder mener den fløj omkring mach 2.
  Desværre er den taget ud af drift for længst, øv for os der ikke nåede at opleve en tur i den.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top