skip to Main Content

Faldskærme om bord, støder flyvemaskiner sammen og går motorerne i stykker

Q: Er der faldskærme i flyverne?
Jeg tænker på, hvis der skulle være et igangværende styrt, eller der skete et eller andet, der gør at flyvet styrter? Hvordan skal man forholde sig som passager? Er der mulighed for at der er faldskærme i flyverne, så man bruge dem til at hoppe af flyet?

 

Nu har jeg set i Københavns lufthavn, at oppe i luften, så er det fly der letter fra København, og når den er i en vis højde, så er der et andet fly meget tæt på, der kører forbi den. Er det normalt at fly flyver så tæt på hinanden? Kan der være mulighed for at et fly sammenstøder et andet fly?

 

Hvad sker der hvis motorerne går i stykker og der er ikke nogle lufthavne i nærheden, så man kan nødlande? hvad gør man så?

A: Tak for dine spørgsmål.

Svare på alle tre spørgsmål herunder.

Der er ikke faldskærme ombord på almindelige fly. Undtagelsen er visse militære fly, og I forbindelse med flyvning med faldskærms springere, har piloten faldskærm på.

 

Fly ligger ofte “tæt”  og mellem 6 og 10 km horisontalt er helt normalt. Det kan se meget tæt ud, når du ser det hele fra jorden, I bestemte vinkler, og størrelsen af fly har også en del at sige. Det er meget meget sjældent vi ser fly ramme hinanden I luften, det har vi en masse teknik, regler, og mennesker til at sørge for ikke sker.

 

Hvis du har en enkelt motor, så må du lande hvor du kan, det er pilotens ansvar at planlægge og hele tiden at overveje hvad der kan gøres hvis man skal nødlande. Har man 2 eller flere motorer, er hele ruten altid planlagt så man kan fortsætte til en lufthavn på de resterende skulle en gå I stykker, alt sammen efter regler der skal overholdes.

Kommentarer

kommentarer

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top