skip to Main Content

2 personer i cockpittet

Q: Er det ikke at skyde gråspurve med kanoner med de nye krav? Bliver piloter nu ikke set skævt til? Kunne der ikke laves noget software som gør at flyet ikke kan sættes til at ændre højde mere end f.eks. 3000 m med kun een pilot i cockpittet?

A: Der er mange der har holdninger til de nye regler med at der altid skal være to personer i cockpittet. Jeg synes personligt at det er ok. Det er jo ikke noget der volder de store problemer. En af grundende til at man har valgt denne løsning er at den psykose som piloten hos Germanwings havde, muligvis kunne være undgået hvis han ikke havde været alene. Grunden til dette er at med hans psykose så følte han en magt i og med at han var alene og havde kontrollen. Derfor prøvede han også op til flere gange at få kaptajnen til at forlade cockpittet. Så hvis man kan undgå lignende tilfælde synes jeg da at det er en god løsning.

Jeg tror ikke denne ulykke vil ændre synet på piloter. Det var jo en syg mand, som man ikke kunne hjælpe. Det er ikke sådan at alle piloter er ligesom ham. Men det er jo ofte nemt at generalisere, så lad os se hvad tiden bringer.

Der bliver naturligvis tænkt kreativt om hvad man kan gøre for at undgå noget lignende, men jeg kan hurtigt nævne et par grunde til at den ide du foreslår ikke er praktisk. Hvordan skal man f.eks. kunne fastslå om der er en eller to piloter i cockpittet? Hvad nu hvis den ene pilot er syg og den anden bliver nød til at lande alene? Jeg tror ikke det er nemt at finde en løsning på det problem.

Kommentarer

kommentarer

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top