skip to Main Content

STX eller HHX inden pilotuddannelse

Q: Er der nogen bestemt ungdomsuddannelse man skal have for at søge om pilot certifikat?
Ville det være mest relevant at tage STX eller HHX?

A: Hej Rikke. Du behøver ikke at have nogen special uddannelse for at starte på en pilotuddannelse.
Der er dog en del grundviden som er god at have med i bagagen. Som du nok selv er klar over er STX en mere bred almen uddannelse og HHX kan man vælge hvis man vil i en økonomi retning.
Det ene skal dog ikke udelukke det andet. Hvis man læser STX kan man derefter tage en fagpakke HHX som tager 3 måneder til 1 år. Denne indeholder nogle af fagene fra HHX. Jeg tog selv en studentereksamen og supplerede med det der dengang hed en 1-årig HHX. Jeg var ikke helt sikker på i hvilken retning jeg ville og fandt først ud af det under den 1-årige HHX, at jeg ville gå 100% efter at få en pilotuddannelse. I og med at jeg tog en studentereksamen først var jeg godt stillet, for et fag som fysik f.eks., har du ikke på HHX, og det er et af de få fag, man virkelig kan bruge til noget. Det andet er matematik. Jeg nævner ikke engelsk, da alle danskere har et over gennemsnit niveau af engelsk i forhold til vores andre kollegaer, der flyver rundt med det som fremmedsprog. Så min personlige mening ville være, at du skal vælge en STX.
Som jeg skrev i starten er det ikke noget krav med en STX eller HHX uddannelse. Der er dog visse af de store selskaber der har det som et krav. Derfor udelukker man sig fra at kunne søge i de store selskaber hvis ikke man tager en sådan uddannelse. Og for den almene dannelse og personlige udvikling kan jeg kun anbefale at man får en grunduddannelse inden man kaster sig ind i flyvningens verden. Så kan man også senere tage en videregående uddannelse på universitetet hvis man finder ud af, at det ikke var så nemt at få et job, som man gik og troede…

Mvh Anders

Kommentarer

kommentarer

This Post Has 3 Comments

 1. Hej,

  “Som jeg skrev i starten er det ikke noget krav med en STX eller HHX uddannelse. Der er dog visse af de store selskaber der har det som et krav. Derfor udelukker man sig fra at kunne søge i de store selskaber hvis ikke man tager en sådan uddannelse.”

  Jeg går i 9. klasse og skal inden længe beslutte mig for valg af ungdomsuddannelse. Jeg er ret sikker på HTX, højst sandsynligt med matematik og fysik som studieretning. Som du skrev, er disse fag gode at have, hvis man senere vil uddanne sig som pilot (fagene er også adgangsgivende til min plan B, hvis drømmen ikke går i opfyldelse). Hvad mener du helt præcist med ovenstående? Er STX et krav i nogle selskaber, eller er det fag som fysik, som er obligatorisk?
  På forhånd tak!

  1. Hos nogle selskaber er det et krav, at man har en gymnasial uddannelse. Eksempelvis Lufthansa. Der er ikke specifikke krav til fysik, men et godt kendskab er en fordel når du skal lære teori under din pilot uddannelse.
   Og så er sprog også en fordel. Markedet syd for Danmark er meget større og hvis du kan tale tysk åbner der sig mange døre. Igen er det et krav fra f.eks. Lufthansa og Swiss, at du kan tale flydende tysk for overhovedet at kunne komme igennem optagelsesprøven.

 2. Hej. jeg er en pige på 18 år. Jeg har altid drømt om at blive pilot. Jeg går på hhx, men jeg læst et eller andet sted, at det ikke er nødvendigt at have en gymnisal uddanelse. Jeg kunne godt tænke mig at droppe ud af skolen, og starte på en pilotskole. er det nogle krav, for at starte på en pilotskole. Nogle uddanlekrav, hvor høj man skal være, eller hvilken mål man skal kunne tale. Jeg taler 4 mål, 3 af dem rigtigt godt, er det godt?
  Vh Jenny 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top