skip to Main Content

Rutinearbejde og kedelige arbejdsdage

Q: Jeg har tænkt på om jobbet som pilot, ikke bliver kedeligt i længden, når man flyver rutefly? Så vidt jeg ved, handler det jo bare om at side i et cockpit og føre flyet sikkert fra A til B og det kan der vel ikke være de store udfordringer i.

A: Der er altid forskellige udfordringer og ting, man skal tage stilling til. Der er ingen arbejdsdage, der er ens. Der er perioder, hvor der ikke er meget at lave undervejs, men i forbindelse med start og landing kan der være forhold, der gør, at du bliver udfordret i mere eller mindre grad, f.eks. flyver du til en lufthavn, hvor du aldrig har været før, anflyvningen er i et bjergrigt område med særlige vindforhold, man skal tage højde for, eller lufthavnen er stærkt trafikeret, så man skal være ekstra opmærksom på trafikken rundt om en. På jorden kan der også være udfordringer som gør, at det ikke bliver en rutinedag. Eventuelle problemer med passagerer, bagage, flyvekontrollen eller vejret undervejs der betyder, at man må planlægge om.

Der hvor man bliver rigtigt udfordret, er hvis der sker tekniske problemer undervejs som skal håndteres prompte. De tekniske problemer kommer man dog heldigvis stort set aldrig ud for, og nogen flyver et helt liv uden at opleve noget. Jeg har selv haft en teknisk defekt undervejs, som gjorde, at vi måtte flyve til en alternativ lufthavn, men problemet voldte os ingen større kvaler og vi kunne lave en normal landing.

Så svaret til dit spørgsmål med min egen subjektive mening: Det er ikke kedeligt for mig at flyve, og der er ikke noget i verden, jeg hellere vil lave end at flyve.


Kommentarer

kommentarer

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top