skip to Main Content

Revolution og gode nyheder for dine pilot drømme…

Update fra Spørg Piloten:

Man skulle næsten tro det var for godt til at være sandt, men dette kunne meget vel være den perfekte julegave til alle med en pilot i maven! Dog er julegaven stadig MEGET dyr! Læs mere herunder:

 Mange har igennem tiden været forhindret i at få opfyldt drømmen om at blive pilot på grund af helbredet og kravene til en JAA Class 1 medical – men nok endnu flere har måttet give op grundet de høje krav til finansiering af uddannelsen og ikke mindst job usikkerheden. Med undtagelse af diverse cadet schemes og Trafikflyghögskolan i Lund (TFHS) samt naturligvis militæret – så har uddannelsen været selvfinansieret med en udgift der ofte løb op i 600.000- 1.000.000 DKK – vel og mærke uden at pilot aspiranten havde nogen job garanti.

En af de helt store udfordringer ved at uddanne sig til pilot er at opnå den erfaring som luftfartsselskaberne efterspørger – det er nemlig sjældent nok med 200 timer og et nyerhvervet certifikat. Ofte har større selskaber krævet ikke bare en typerating, men også 500 timers erfaring på typen og måske 1500 timer totalt. Det har ført til en “alles kamp mod alle” blandt nyuddannede piloter, på tværs af landegrænser og betydet at “social dumping” har ligget lige til højrebenet for flyselskaberne – men måske ikke længere!

Britiske EasyJet har nu kommet med en rigtig god nyhed, der tyder på at det ikke længere skal være helt så usikkert at blive pilot. Rygtet vil nemlig vide at de ved at gøre pilot uddannelsen til en universitets uddannelse opnår offentlige “støtte-kroner” til uddannelsen og en direkte kobling til selskabet. EasyJet’s nye modernisering af pilot uddannelsen kaldes for ”Professional Aviation Pilot Practice” (PAPP) og uddannelsen gennemføres til dels på Middlesex Universitet (UK) og dernæst hos en af de absolutte sværvægtere når det kommer til pilotuddannelse; Britiske CTC. Uddannelsen er dog langt fra gratis! For at gå universitetet kræves et årligt ”tuition fee” (universitets uddannelser er ikke gratis i UK) på ca DKK 80.000 og da der bruges 3 år på universitetet løber det op i DKK 240.000. CTC forlanger i alt ca DKK 650.000 for deres rolle – så med renter der løber på i løbet af uddannelses tiden, så ender man hurtigt med at stå med en svimlende gæld på DKK 1.000.000. Så hvorfor den store begejstring?

EasyJets rolle er at piloten modtager oplæring varetaget af flyselskabet med mulighed for efterfølgende permanent ansættelse.  Hvorledes den enkelte pilot binder sig til EasyJet er der fortsat lidt usikkerhed omkring – men at EasyJet på den måde går ind og samarbejder med et universitet og en flyveskole, må dog alt i alt siges at være lidt af en revolution og måske noget man kunne håbe andre selskaber/ lande i Europa vil introducere.

Spørg Pilotens tilbud om individuel coaching og rådgivning omkring pilot branchen – både før, efter og under uddannelsen – er allerede meget populært og vi holder konstant øje med nye trends. Vi er naturligvis også klar til at coache og rådgive omkring denne nye mulighed.  For god ordens skyld bør det nævnes at coaching og rådgivning ikke er omfattet af ”pro bono” (gratis) konceptet vi ellers fører på siden. Priser kan findes på hjemmesiden og vi svarer gerne på spørgsmål om hvorledes vi måske kunne hjælpe dig! For mange vil pengene være givet rigtig godt ud og vi tilbyder desuden tilfredshedsgaranti ved første møde, således at du har mulighed for at møde os og afprøve vor coaching og rådgivning uden at løbe en risiko. Da vi også skal passe vort primære jobs som piloter og ikke mindst vor familie – så har vi kun et begrænset antal slots per måned. Vi arbejder på at udvide holdet af rådgivere– men vil ikke gå på kompromis med kvaliteten – så indtil vi finder de helt rigtige individer med en bred erfaring i branchen, kan der forekomme en ventetid som vi på forhånd beklager!

Booking eller forespørgsler kan foretages ved at sende en email til admin@spoerg-piloten.dk

Her findes et link til EasyJets pressemeddelelse.:

http://corporate.easyjet.com/media/latest-news/news-year-2013/13-12-2013-en.aspx?sc_lang=en

På vegne af spørg piloten og med venlig hilsen

Anders og Søren

Kommentarer

kommentarer

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top